07.10.2021.

Zamenik ruskog premijera posetio gondolu

Gold gondola je 6. oktobra ugostila visoku delegaciju Ruske federacije na čelu sa zamenikom ruskog premijera Jurijem Borisovim. Pored visokog funkcionera iz Rusije, delegaciju su činili još i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i ruski ambasador u Republici Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Delegacija koja će dan kasnije učestvovati na 19. zasedanju Međunarodnog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, imala je priliku da se uveri u turistički potencijal i prirodne lepote Zlatiborskog okruga, kao i da uživa u gastronomskim specijalitetima našeg kraja.

Kao i uvek, zlatiborska gondola je nezaobilazna atrakcija prilikom svake posete Zlatiboru. Uz adekvatne mere obezbeđenja, na koje smo i navikli kada su u pitanju posete ovog nivoa u pitanju, gosti iz Rusije zaputili su se na najviši vrh Zlatibora u prisustvu velikog broja novinara svih značajnijih medija u Srbiji, koji su sa izuzetnom pažnjim propratili ovu posetu.

Podsećanja radi, Opština Čajetina je, još pre šest godina, osnovala prvu, i za sada jedinu, regionalnu kancelariju za saradnju sa Rusijom, kao jednu vrstu servisa za privrednike iz Zlatiborskog okruga radi njihovog organizovanijeg nastupa na ruskom tržištu.

Želite li da budete u toku ?