Udahni novu energiju
9000m dužina trase
1496m najviša tačka
1000/h maks. putnika
6m/s maks. brzina
O nama

Najduža gondola na svetu

Udahni novu energiju

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Vesti
Zlatibor
Događaji
Predstava „D Pig“ u KC Zlatibor
Narodno pozorište Užice gostovaće u Kulturnom centru Zlatibor sa predstavom „D Pig“ Branislava Nušića u ponedeljak 13. februara od 19 časova.
13. Feb 23 - 13. Feb 23
Sajam suvomesnatih proizvoda - Pršutijada 2023.
Mesto održavanja: Porta crkve Svetog Ilije u Mačkatu Datum održavanja: 10.02. - 12.02.2023. Sajam suvomesnatih proizvoda – Pršutijada održava se svake godine u prvoj polovini meseca februara u selu Mačkatu (10ak kilometara od Zlatibora). Na sajmu se mogu videti, probati i kupiti delikatesi kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Ova manifestacija je takmičarskog karaktera i svake godine se biraju najbolji srpski suvomesnati proizvodi. Selo Mačkat je poznato po velikom broju proizvođača pršute, na tradicionalan način koji je nepromenjen već stotinama godina, a i samo selo se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini za sušenje mesa. Svake godine za posetioce je organizovan i bogat kulturno umetnički program kao i nagradna igra čija je glavna nagrada džak suvomesnatih proizvoda. Organizator manifestacije je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina. Otvaranje 10.02.2023. u 10.00 časova.
12. Feb 23 - 12. Jan 23

Aktuelna ponuda

Provozaj se najdužom panoramskom gondolom na svetu i uživaj u nepreglednim visoravnima najlepše srpske planine.


Foto
Budite u toku
Želite li da budete u toku ?