Udahni novu energiju
9000m dužina trase
1496m najviša tačka
1000/h maks. putnika
6m/s maks. brzina
O nama

Najduža gondola na svetu

Udahni novu energiju

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Vesti
Zlatibor
Događaji
IX "Pesničke vatre zlatiborske"
Tradicionalna kulturna manifestacija „Pesničke vatre zlatiborske“, deveta po redu, biće održana u nedelju 9. oktobra sa početkom u 18.00 časova na Zlatiboru. Ove godine, u slavu Molijera (400 godina od rođenja), vatru će na Šumatnom brdu, upaliti Vladimir Pištalo , dobitnik Povelje „Pesničkih vatri zlatiborskih“ za svoje celokupno književno delo, koju dodeljuje Skupština opštine Čajetina. Nakon paljena vatre na Šumatnom brdu (18.00 časova),manifestacija se nastavlja u Kulturnom centru Zlatibor (19.00 časova) gde će se u čast Molijera i dobitnika Povelje održati prigodan kulturni program. U okviru programa učestvovaće pesnici koji borave u Beogradu na Međunarodnim susretima pisaca, a u čast Molijera publika će videti predstavu „Žorž Danden“ (režija:Nemanja Savković) u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“iz Vranja. Prva pesnička vatra, pre devet godina zapaljena je u slavu 200 godina od rođenja LJermontova, a potom je vatra paljena u čast Dantea, Šekspira, Milutina Bojića i Vladislava Petkovića Disa (na stogodišnjicu njihove pogibije u 1. Svetskom ratu) , Vuka Stefanovića Karadžića i Desanke Maksimović, Bertolda Brehta,Čehova i Dostojevskog.
09. Oct 22 - 09. Oct 22
Književno veče u galeriji Kulturnog centra Zlatibor
U galeriji Kulturnog centra Zlatibor, 23. septembra sa početkom u 19:30 časova održaće se književno veče. Autorka knjige Aurora Boris je puna predivnih priča i neobičnih iskustava, koja će uz gitaru, pesme i koktel podeliti sa ljubiteljima ovog vida manifestacija.
23. Sep 22 - 23. Sep 22

Aktuelna ponuda

Provozaj se najdužom panoramskom gondolom na svetu i uživaj u nepreglednim visoravnima najlepše srpske planine.


Foto
Budite u toku
Želite li da budete u toku ?