>
Udahni novu energiju
9000m dužina trase
1496m najviša tačka
1000/h maks. putnika
6m/s maks. brzina
O nama

Najduža gondola na svetu

Udahni novu energiju

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora. Pre zlatiborske gondole najduža svetska gondola bila je TianmenShan Cable Car gondola (7,4 km) koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Zhangjiasie u Kini, u okviru kojeg je snimljen kultni film Avatar nagrađen oskarom reditelja Džejmsa Kamerona.

Vesti
Zlatibor
Događaji
Najava Kulturnog leta
Letnja turistička sezona zvanično je otvorena krajem juna izložbom „Od lakomice do gondole“ u organizaciji JP „Gold gondola“ i TO Zlatibor. Tada su posetiocima i gostima ove planine promovisane sve atraktivne lokacije , destinacije kao i dešavanja koja ih očekuju u periodu jul-avgust.
06. Jul 22 - 31. Aug 22
Letnja sezona počinje sa gondolom
Na zlatiborskom Kraljevom trgu u ponedeljak, 27. juna sa početkom u 17 časova JP „Gold gondola“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor organizuje zabavu za posetioce. Povod je najava letnje turističke sezone i ponude ovog najposećenijeg planinskog centra, predstavljene u proteklom periodu na trgovima mnogih gradova širom Srbije. Najduža gondola na svetu tokom ovog leta dočekuje goste sa novim kapacitetima u dodatnih 18 kabina (sada ih je ukupno 72) i različitim sadržajima kraj Ribničkog jezera i na Torniku, osmišljenim kako bi boravak na „zlatnoj planini“ bio što zanimljiviji stotinama hiljada turista. Zabavni sadržaji, atrakcije za decu, večernje vožnje, aktivni odmor i edukativne radionice samo su deo novih aktivnosti. U okviru ovog dešavanja ispred bine na Kraljevom trgu biće postavljena i retrospektivna izložba fotografija o izgradnji zlatiborske gondole pod nazivom „Od lakomice do Gold gondole“. Izložba je hronološki koncipirana od početne ideje, kroz faze izvođenja građevinskih radova do današnjeg izgleda najduže panoramske žičare na svetu. Zainteresovane posetioce očekuju i mnogobrojna iznenađenja, degustacija autentičnih zlatiborskih proizvoda, sadržaji za najmlađe posetioce, kao i nagradna igra.
27. Jun 22 - 27. Jun 22

Aktuelna ponuda

Provozaj se najdužom panoramskom gondolom na svetu i uživaj u nepreglednim visoravnima najlepše srpske planine.


Foto
Budite u toku
Da li uvek želite da budete u toku?