Gondola

Udahni novu energiju

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

9000m dužina trase
1496m najviša tačka
1000/h maks. putnika
6m/s maks. brzina

Srce gondole nalazi se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta), dok je završna stanica gondole na samom vrhu Tornik, na visini od 1496 m.

U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem Kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.

Danas je gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka svakog iole zahtevnijeg turiste bez panoramske gondole, kojom se plovi pod oblacima i krstari iznad najlepših i najuređenijih mesta sa ski stazama i zimskim rekreativnim i sportskim sadržajima. Gold gondola Zlatibor ponudiće skijašima, izletnicima, avanturistima, ekskurzijama i svim zainteresovanima nezaboravan pogled na Zlatibor.

Aktuelna ponuda

Provozaj se najdužom panoramskom gondolom na svetu i uživaj u nepreglednim visoravnima najlepše srpske planine.


Mapa
Trasa Gondole

Istražite interaktvinu mapu Zlatibora i otkrijte interesantne lokacije koje možete posetiti, staze kojima možete prošetati ili pronađite zabavu daleko od naseljenog mesta.

Želite li da budete u toku ?