21.10.2023.

Predstavljanje Zlatibora na Bliskom Istoku

U okviru projekta „Unapređenja međunarodne saradnje sa Bliskim Istokom“, delegacija opštine Čajetina posetila je Dubai. Partneri sa destinacije pripremili su veoma obiman i raznolik program i sastanke.

Cilj studijskog putovanja bila je prezentaciji Zlatibora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u oblasti sportskog, medicinskog i decijeg turizma. Teme koje su takodje bile na dnevnom redu odnosile su se na zaštitu životne sredine, održivi razvoj i investicije. Ostvareni su kontakti sa sportskim kampovima iz Abu Dabija i Dubaija, kao i agencijama koje imaju nameru da svoje tržište prošire na Srbiju i Zlatibor. Bili smo gosti fudbalskog prvaka Dubaija, koji vode proslavljeni srpski stručnjaci. Razgovaralo se i sa eminentnim menadžerima elitnih UAE restorana o unapređenju sektora ugostiteljstva i razmeni iskustava koja bi mogla da se uvede kao praksa između dve destinacije. Jedan od najjačih utisaka bila je poseta Održivom gradu (Sustainable City) koji je održivost postigao u ekološkom, ekonomskom i energetskom smislu i sajmu Global village gde se predstavljaju sve zemlje sveta tokom 6 zimskih meseci.

U planu je, do kraja godine, poseta partnera iz Dubaija Srbiji. Plan je da se prvi događaj o predstavljanju potencijala zlatiborskog kraja održi u februaru.

Želite li da budete u toku ?