02.02.2021.

Gondolom se voze i strani ambasadori

Interesovanje turista Zlatibora za vožnje „Gold gondolom” prevazilazi očekivanja. Na polaznoj stanici u centru ovog turističkog mesta, odakle kabine kreću ka vrhu Tornik (25 minuta vožnje), svakodnevno su još od svečanog otvaranja (14. januara), redovi onih koji po mrazu strpljivo čekaju da se voze najdužom panoramskom žičarom na svetu.

Privlači zlatiborska gondola mlade i stare, porodice s decom, skijaše, ljubitelje pogleda s visina. Iz dana u dan broj njenih putnika veći je od hiljade, a to donosi i dobru zaradu (cena vozne karte za odrasle je 1.000, za decu 550 dinara). Po podacima JP „Gold gondola Zlatibor”, u nepunih pola meseca rada panoramske žičare njome se ukupno vozilo oko 16.000 osoba.

Među putnicima su ovih dana bili i strani ambasadori. Povodom njenog otvaranja u poseti Zlatiboru boravili su ambasadori Egipta i Češke u Srbiji Amr Alguvejli i Tomaš Кuhta. Vozili su se panoramskom žičarom, boravili su u Ski-centru „Tornik”, a Turistička organizacija Zlatibora je za ove diplomate organizovala izlete do Stopića pećine i Gostiljskog vodopada.

Кako prenosi sajt TO Zlatibor, ambasador Кuhta je izjavio da Srbija poseduje izvrsne potencijale za turizam i veoma je hrabro što su nastavljena ulaganja u ovim vremenima pandemije. Po rečima ambasadora Egipta, ta zemlja sa Srbijom tradicionalno ima iskrene i prijateljske odnose: – Prošle godine Egipat je prvi put učestovao na Sajmu turizma kao država partner i nastaviće da ostvaruje ambiciozne planove kada je ekspanzija turizma u pitanju – istakao je ambasador Alguvejli, pominjući ostvarenu komunikaciju i predloge saradnje egipatskih investitora sa opštinom Čajetina u oblasti zdravstvene nege, koja uključuje centar „Čigotu” i slične specijalizovane velnes centre na Sinaju.

Izvor: Politika

http://www.politika.rs/scc/clanak/471797/Gondolom-se-voze-i-strani-ambasadori

Želite li da budete u toku ?