31.03.2021.

Gondola je postala simbol Zlatibora

Zlatiborska gondola nastavlja da obara rekorde i to u godini koja svakako ne može biti reper za uspešno poslovanje. Čak i sa smanjenim kapacitetom, u teškim uslovima opterećenim sve strožim epidemiološkim merama, gondola je prevezla ogroman broj putnika, uz još veći broj onih koji su imali želju, ali nisu došli u priliku da probaju ovu atrakciju, već su tu avanturu morali da odlože za neku narednu posetu.

Uz odličan početak i očekivano posećen sezonski deo januara i februara, gondola je uplovila u, takođe očekivan, mirniji mart. Međutim, kao što su i januar i februar u potpunosti premašili sva očekivanja po pitanju interesovanja i broja prevezenih putnika, isto se desilo i u martu, kada takođe nismo očekivali ovakvu posetu. Mart koji je ove godine nekarakteristično hladan i kada se očekivalo da će zbog vremenskih uslova interesovanje biti prilično smanjeno, ipak nije drastično umanjio posetu. Mesec, koji važi za tradicionalno možda i najslabije posećen mesec na Zlatiboru, takođe je iznenadio sveukupnim interesovanjem za gondolu, a broj prevezenih putnika praktično nijednom nije spadao ispod 200. Kako stvari stoje, jedino što u budućnosti može značajnije uticati na posetu, čak i tokom vansezonksih meseci su aktuelne epidemiološke mere koje su, od svih zimskih meseci, najviše obeležile upravo mart.

Mesec tradicionalno posvećen damama, na njihov datum, 8. marta, gondola je obeležila jednim lepim malim gestom. Rukovodstvo “Gold gondole“ odlučilo je da na Međunarodni dan žena svim damama pokloni besplatnu vožnju, a ovaj mali znak pažnje koji je naišao na topao prijem i veliko interesovanje, privukao je čak 440 dama koje su iskoritile priliku da na svoj dan uživaju u vožnji do Tornika.

Pored samog tehničkog dela poslovanja, nije zapostavljen ni marketinški deo, pa smo tako ovih dana imali priliku da ugostimo pozantu muzičku zvezdu sa ovih prostora Ivanu Selakov, koja je izrazila želju da snimi spot za svoju novu pesmu upravo na našoj gondoli. Uz veliku želju da joj u tome pomognemo ugostili smo Ivanu i njen tim i uz asistenciju naših zaposlenih, omogućili joj da taj posao obavi što profesionalnije. U iščekivanju njenog novog spota, za koji verujemo da će imati veliku gledanost, nadamo se da je ovo samo početak jedne lepe saradnje sa poznatim ličnostima, kao i inicijalna kapisla za mnogo više ovakvih ili sličnih projekata, koji će uveliko doprineti afirmaciji kako gondole, tako i celog Zlatibora na turističkom tržištu Srbije i šire.

Za kraj, potrebno je pomenuti i da Gold gondolu očekuje prva tehnička kontrola instalacije koja je već zakazana za 1. april i očekuje se da će svi poslovi vezani za ovu kontrolu biti završeni za destak dana. U tom periodu, tehničari „Pome“, francuskog proizvođača i isporučioca opreme, uz asistenciju radnika gondole, izvršiće se tromesečni i šestomesečni pregled svih stanica i kompletne trase, uz određena sitna podešavanja, ukoliko se za tim ukaže potreba. Dinamika radova je planirana na način da svi poslovi budu završeni u prvoj polovini aprila, kako bi gondola spremno dočekala uskršnje praznike i veliki broj turista koje će Zlatibor ugostiti u tom periodu.

Želite li da budete u toku ?