Gold gondola i kompanija „Zlatiborac“ pozivaju posetioce Gold gondole da na međustanici na Ribničkom jezeru, u petak, 11. avgusta u periodu od 11h do13h prisustvuju pripremi i degustaciji tradicionalnog zlatiborskog specijaliteta – kačamaka - od koga je lokalno stanovništvo vekovima živelo i kada se sve od majke Zemlje dobijalo.
Usvajanje zdravih životnih navika u kombinaciji sa očuvanjem tradicionalnih jela od zaborava, spoj je tradicionalnog i modernog, koji najlepše oslikava bogatstvo srpske tradicije i kulture, a jedna je od vrednosti koje Gold gondola baštini i redovno promoviše.
Pored jedinstvene prirode i božanstvenih pejzaža, zlatiborski kraj je nadaleko poznat i po svojim specijalitetima koji ga dodatno krase, a jela pripremljena po starim receptima pružaju jedan pravi gurmanski užitak.
Kačamak sa sirom, mlekom, kajmakom, „Zlatiborac" tankom slaninom i domaćim čvarcima – specijalitet koji poziva na povratak prirodi, ukusima i mirisima hrane naših predaka!