05.02.2024.

Zlatibor impresionirao goste iz Kine

Novi projekti, univerzitet na Zlatiboru i saradnja košarkaških klubova, najavljeni su prilikom boravka predstavnika Košarkaške akademije „Bravo 2006 Shangai“ i vlasnika kompanije „Global Alliance Limited“ (GEA) na Zlatiboru. Njih su ugostili predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić, direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović i direktor Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor Nikola Novaković.

Tokom posete Zlatiboru stekli su potpunu sliku o potencijalima najposećenije planine u Srbiji i dobili ideju o izgradnji rizorta visoke kategorije sa pratećim sadržajima koji će privući novu strukturu turista iz insotranstva. Vlasnik kompanije „Global Alliance Limited“, Chen Haibin, je predložio osnivanje univerziteta na Zlatiboru imajući u vidu stimulišuće faktore poput turističke atraktivnosti, povoljnih finansijskih uslova i drugih olakšica. Preko kompanije GEA svake godine na školovanje u Evropu dolazi više od 50 000 kineskih srednjoškolaca i studenata.

Vlasnik Košarkaške akademije „Bravo 2006 Shangai“ Luo Zhen i generalni menadžer Wei Qiming su najavili saradnju sa KK „Zlatibor Gold gondola“ dodajući da Zlatibor, pored prirodnih lepota, ima i odlične uslove za boravak i pripremu sportskih ekipa.

Dolazak na Zlatibor postao je nezamisliv bez vožnje Gold gondolom koja pruža najbolji način da se turisti upoznaju sa tradicijom i kulturom ovog kraja. Predstavnici kineske delegacije su bili impresionirani pogledom koji se pruža iz kabine najduže gondole na svetu, a poseban utisak ostavio je branč u vazduhu. Njihovo putovanje ulepšali su zlatiborski specijaliteti koji su dočarali autentičnost zlatiborskog podneblja.

„Oduševljen sam onim što sam doživeo na gondoli počev od vožnje, preko branča u vazduhu, pa do prelepih pejzaža koje sam video sa vrha Tornik. Radujem se ponovnom dolasku na Zlatibor, a svakako ću preporučiti i mojim prijateljima“, rekao je jedan od predstavnika.

Gosti iz Kine bili su smešteni u novootvorenom i prestižnom hotelu Bor By Karizma za koji su imali samo reči hvale kako za raznovrsne sadržaje tako i za ljubaznu uslugu po svetskim standardima. Ovaj prijateljski susret sa budućim kineskim partnerima inicirao je Srđan Božić, glavni trener Akdemije Bravo iz Šangaja, koja trenutno broji više od 1500 dece.

Želite li da budete u toku ?