07.03.2024.

Zlakušanke uživale u poseti Gold gondoli povodom Međunarodnog dana žena

Članice Udruženja žena „Zlakušanke“ iz Zlakuse proslavile su malo ranije Međunarodni dan žena na jedinstven način - uživajući u vožnji Gold gondolom. Poseta je bila prilika za opuštanje, zabavu i proslavu njihove važne uloge kao stuba zajednice.

Udruženje „Zlakušanke“ osnovano je s ciljem okupljanja žena i podizanja svesti o njihovoj višestrukoj ulozi u društvu. Shvativši da nisu samo dobre majke, supruge ili domaćice, već i ključni faktor u oblikovanju vremena u kojem žive, članice udruženja aktivno rade na promociji ženskih dostignuća i unapređenju njihove uloge u društvu.

Ovo udruženje trenutno broji 15 angažovanih žena koje se bave različitim aktivnostima, uključujući izradu ručnih radova, negovanje starih zanata, organizovanje druženja s drugim udruženjima, kao i pripremu domaćih specijaliteta u tradicionalnim zemljanim posudama.

Zajednička želja i cilj svih članica je da i dalje  nastave svoju misiju promovisanja ženskog aktivizma i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici, te se raduju budućim inicijativama i projektima sa udruženjima žena sa teritorije opštine Čajetina.

Želite li da budete u toku ?