28.10.2023.

Zdravi stilovi života su najbolja prevencija

Gold gondola nastavlja sa obeležavanjem Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke. Ovog vikenda jesen na gondoli su u ružičasto obojile gošće iz Udruženja Žena uz ženu, zajedno sa osnivačem Anom Dornik, kojima je priređeno druženje u prirodi uz relaksirajuće aktivnosti. Nakon vožnje zlatiborskom gondolom ove hrabre dame su učestvovale u času joge na međustanici u ambijentu koji ih je potpuno sjedinio sa prirodom. Aktivnosti na svežem planinskom vazduhu su jedan od najboljih načina da se telo i psiha regenerišu, a trasa gondole je idealna lokacija da se, uz druženje i zabavu, uvedu nove zdrave navike kojima se održava ravnoteža u svakodnevici.

Ovakve vrste akcija su deo društveno odgovornog poslovanja Gold gondole koje su već postale tradicija. Podsetimo da su ovog meseca naše gošće bile i dame iz užičkog Savetovališta Jefimija u saradnji sa Srpskim forumom protiv raka dojke „Evropa Dona Srbija“ kojima je, osim vožnje, priređeno druženje uz relaks tretman na najvišem vrhu Zlatibora Torniku.

Ovogodišnjim sloganom „Zajedno prepoznajemo, zajedno se borimo, zajedno pobeđujemo“ mi kao javno preduzeće želimo da skrenemo pažnju javnosti na važnost podrške zajednice ženama koje se suoče sa dijagnozom, ali i na važnost ranog prepoznavanja raka dojke. Zdravi stilovi života koje promovišemo kroz naš rad imaju veliku ulogu u sprečavanju nastanka ove bolesti kod žena koje često zaboravljaju na sebe i svoje udravlje zbog raznih obaveza.

Kako ne bismo čekali samo ružičasti oktobar, svaki dan je prilika za uvođenju novih zdravih navika, a zajedničkim snagama kao društvo možemo doprineti da naše majke, bake, sestre i supruge žive zdravije i srećnije.

Želite li da budete u toku ?