16.07.2021.

Završen dečji odbojkaški kamp na Zlatiboru

Juče je na Zlatiboru završen prvi međunarodni odbojkaški kamp za dečake i devojčice koji se održan od 1. do 15. jula, a koji je pokrenut kao zajednički projekat opštine Čajetina i odbojkaškog udruženja Tin Volej.

Polaznici kampa bila su deca tinejdžerskog uzrasta koja su bila podeljena u dve smene. Prva smena trajala je od 1. do 8. jula.2021., i u njoj je učestvovalo 80 dece iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. U drugoj smeni, od 8. do 15. jula 2021., u kampu treniralo je ukupno 120 polaznika, od čega 35 dece iz čajetinske opštine, 32 dece sa Kosova i Metohije, i 30 iz Republike Srpske, čiji je dolazak na kamp omogućila Opština Čajetina. 


- Opština Čajetina je u svojim strateškim planovima zacrtala da budućnost ovog mesta posveti sportu, sportistima i zdravstvenom turizmu. Imamo izuzetne potencijale zato želimo da damo svoj doprinos, da pomognemo i motivišemo decu da se bave sportom u najezdi svih poroka i izazova. Opština Čajetina će i u buduće podržavati ovakve projekte, i uvek će pomagati našu decu sa Kosova i Metohije, i iz Republike Srpske, koja žive u veoma teškim uslovima, jer je ovo za njih ogromno iskustvo, i velika sreća i radost – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. 

U radu prvog međunarodnog odbojkaškog kampa učestvovale su dve proslavljene srpske odbojkašice i reprezentativke, Tijana Malešević i Nataša Krsmanović, zajedno sa najboljim trenerima sa ovih prostora. Za većinu devojčica, učesnica odbojkaškog kampa, ovo je bilo prvo takvo iskustvo kao i poklon vožnja gondolom koja će im ostati, kako su mnoge izjavile, kao jedna od najlepših uspomena sa kampa. 


Želite li da budete u toku ?