02.08.2021.

Zajednička akcija Gold gondole i Diopte

Letnja sezona na Zlatiboru u punom je jeku, a sudeći po dosadašnjim podacima, ova godina mogla bi da bude rekordna po broju domaćih i stranih turista. Većina destinacija u Srbiji beleži veliki porast poseta u odnosu na prethodnu godinu, a izuzetak nije ni Zlatibor, kao jedna od tradicionalno najpopularnijih domaćih planina. Jedan od razloga za veliku zainteresovanost turista za ovu destinaciju u Zapadnoj Srbiji, pored brojnih dešavanja, festivala i koncerata, jeste i Gold gondola – najduža gondola na svetu, koja povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik.

Dužine čak devet kilometara, Gold gondola ima trasu koja prelazi preko Ribničkog jezera, pružajući posetiocima nezaboravan pogled na prirodne lepote Zlatibora, tokom vožnje koja traje 25 minuta. Završna i ujedno najviša tačka Gold gondole nalazi se na vrhu Tornik, na 1.495 metara nadmorske visine, odakle se jasno vide Durmitor, Jahorina, Tara, Ribničko jezero, vrhovi Čigota i Murtenica. Od početka 2021. godine, Gold gondola prevezla je više od 110 hiljada posetilaca, dajući im prilku da Zlatibor vide iz potpuno drugog ugla.


Posebnost ove atrakcije prepoznala je i DIOPTA, koja je ovog meseca pokrenula posebnu akciju P(r)ogledaj lepote Zlatibora u saradnji sa Gold gondolom – za svaku kupovinu veću od pet hiljada dinara u DIOPTA radnji na Zlatiboru (Kraljev Trg bb), kupci dobijaju vaučer za besplatnu panoramsku vožnju gondolom. Akcija traje do 31. avgusta 2021. godine.

Iskoristite ovu sjajnu akciju i uživajte u lepotama Zlatibora. 


Želite li da budete u toku ?