10.11.2023.

Zabava po meri najmlađih posetilaca

„Hitra i laka, čuva je šuma svaka, negde ispod grane, čeka je malo lane“, samo je jedna od mnogih pitalica na koje su bistre dečije glave danas dale tačne odgovore u lovu na Zlatnu šišarku. Još jedan dan jesenjeg raspusta protekao je u duhu zabave na međustanici gde su se odvijale „Jesenje čarolije“ – besplatne radionice za najmlađe tokom novembarskog raspusta. 

Dan je bio rezervisan za one najspretnije koji su trebali da savladaju nekoliko prepreka kako bi osvojili ulaznice za zabavne sadržaje na Zlatiboru. Brzina, kondicija, informisanost i lakoća snaležanja u borovoj šumi su osobine koje su pokazali naši najmlađi posetioci. Sudeći prema brojnosti učesnika i njihovom uzuđenju, kombinacija mozgalica i aktivnosti na otvorenom je najbolji način da mališani provedu kvalitetno slobodno vreme, dok su roditelji uživali u miru koji pruža prostor nadomak Ribničkog jezera.

U okviru sportskih aktivnosti, mali ljubitelji avanture imli su priliku da kroz zabavu i rekreaciju testiraju svoje motoričke sposobnosti prelazeći prepreke i savladavajući poligone različitih nivoa. Prirodno okruženje je za njih bilo pravo mesto da kroz smeh i zabavu razvijaju sportske veštine i timski duh što se videlo po njihovoj motivisanosti i radosti.

Lov na Zlatnu šišarku je naročito interesantna aktivnost deci školskog uzrasta jer se radi o zabavnoj igri koja objedinjuje edukativne i sportske aktivnosti. Pravila gondoline igre su takva da takmičari dolaze do skrivene šišarke kroz mozgalice i pitalice, a odgovorima prelaze u sledeću etapu potrage. Učesnici su zajedničkim snagama išli do cilja, a najspretniji tim je prvi pronašao šišarku i time odneo titulu pobednika. Mališani su kao nagradu dobili karte za zabavne sadržaje na Zlatiboru što ih je dodatno obradovalo tokm jesenjeg raspusta.

„Jesenje čarolije“ su još jedan od naših brojnih besplatnih zabavnih sadržaja koji obogaćuju putovanje Gold gondolom. Iako je sadržaj namenjen deci, roditelji takođe mogu iskoristiti vreme da se opuste na međustanici i uživaju u toplim napicima iz gondola bara, a od skoro je u ponudi i novi kafić na Torniku sa koga se pruža nezaboravan pogled. Osim vožnje najdužom gondolom na svetu uvođenjem dodatnih aktivnosti posetioci imaju priliku da ceo dan provedu na trasi uživajući u prirodi i atraktivnoj ponudi.

Želite li da budete u toku ?