13.06.2022.

Vojvodina osvojila Kup prijateljstva

Mladi fudbaleri “Vojvodine” osvojili su “Kup prijateljstva”, koji je tokom vikenda održan na Zlatiboru, pošto su u finalu pobedili “Dinamo” iz Zagreba nakon penala rezultatom 6:5 (1:1). “Vojvodina” je treći put osvojila ovo prestižno takmičenje, pošto su prethodno slavili 2016. i 2019. godine. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je defanzivac “Dinama” Jakov Gurlica. Nagradu za najboljeg golmana “Soccerbet Kupa prijateljstva 2022” dobio je čuvar mreže “Vojvodine” i heroj finala Ognjen Bogunović, a najbolji strelac turnira bio je Leni Ilečić iz “Dinama” koji je postigao ukupno pet golova.

Nagrade najboljima uručila je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola”, koje je, u želji da podrži sportski duh, a učesnici kupa ponesu što lepše utiske sa Zlatibora, obezbedilo interesantne poklone.

“Kup prijateljstva” evropskih klubova važi za jedan od najprestižnijih međunarodnih turnira u regionu za igrače mlađe od 19 godina. Usled nepovoljne epidemiolške situacije i otežanih uslova za putovanje u poslednje dve godine, na ovom turniru igraju najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Prvobitna ideja bila je da se na jednom mestu okupe najbolji evropski klubovi.

 

Želite li da budete u toku ?