13.06.2022.

Vojvodina osvojila Kup prijateljstva

Mladi fudbaleri “Vojvodine” osvojili su “Kup prijateljstva”, koji je tokom vikenda održan na Zlatiboru, pošto su u finalu pobedili “Dinamo” iz Zagreba nakon penala rezultatom 6:5 (1:1). “Vojvodina” je treći put osvojila ovo prestižno takmičenje, pošto su prethodno slavili 2016. i 2019. godine. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je defanzivac “Dinama” Jakov Gurlica. Nagradu za najboljeg golmana “Soccerbet Kupa prijateljstva 2022” dobio je čuvar mreže “Vojvodine” i heroj finala Ognjen Bogunović, a najbolji strelac turnira bio je Leni Ilečić iz “Dinama” koji je postigao ukupno pet golova.

Nagrade najboljima uručila je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola”, koje je, u želji da podrži sportski duh, a učesnici kupa ponesu što lepše utiske sa Zlatibora, obezbedilo interesantne poklone.

“Kup prijateljstva” evropskih klubova važi za jedan od najprestižnijih međunarodnih turnira u regionu za igrače mlađe od 19 godina. Usled nepovoljne epidemiolške situacije i otežanih uslova za putovanje u poslednje dve godine, na ovom turniru igraju najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Prvobitna ideja bila je da se na jednom mestu okupe najbolji evropski klubovi.

 

Da li uvek želite da budete u toku?