13.04.2023.

Veliki četvrtak u bojama dečije mašte

Mališani iz čajetinskih vrtića su, na međustanici uz pomoć zaposlenih iz gondole, pripremili jaja za vaskršnju trpezu i tako proveli dan sa drugarima u prirodi. Jaja su ukrašena na originalan način što nije bilo teško zahvaljujući kreativnosti i sponatnosti naših najmlađih putnika.

Vesele boje, šljokice, dečiji smeh i zabava obeležili su Veliki četvrtak na zlatiborskoj gondoli u suret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu. Iako se većina najmlađih stanovnika Opštine Čajetina već vozila gondolom uzbuđenje nije izostalo ni ovog puta.

„Mi se trudimo da kroz aktivnosti na gondoli obuhvatimo sve kategorije putnika i zato je naš moto „Gondola za sve“. Cilj nam je da naše predškolce uključimo u ovaj projekat jer kao što piše na kamenu temeljcu „Budućim pokolenjima na dar“ ovo će sutra biti oslonac za neke njihove nove projkete i investicije. Ideja nam je da budu naši gosti i uživaju u prelepom danu, kao i da obeležimo Vaskrs na gondoli. Pored obeležavanja praznika u našoj ponudi su tjubing za najmlađe i gondola bar na međustanici, kao i naš popularni branč u vazduhu – jestivi suvenir na gondoli i romantično putovanje koje zainteresovani mogu rezervisati onlajn ili na našem prodajnom mestu. Očekujem mnogo gostiju koji su već počeli da stižu“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić i čestitala Vaskrs vernicima koji slave po julijanskom kalendaru.

Pored farbanja jaja mališani su se zabavili u aktivnostima na otvorenom. Streličarstvo je privuklo najviše njihovog interesovanja i bilo je prava prilika da isprobaju svoje veštine. U duhu tradicije i običaja kucanja jajima, posetiocima će tokom vaskršnjih praznika biti podeljena jaja koja su ukrasili predškolci.

Video možete pogledati ovde.

Želite li da budete u toku ?