15.12.2023.

Usvojen plan rada Gold gondole za 2024. godinu

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su usvojili program i plan poslovanja JP „Gold gondola Zlatibor“ za 2024. godinu. U toku godine očekuje se završetak radova na upravnoj zgradi, uz polaznu stanicu što će unaprediti rad preduzeća, ali i upotpuniti ponudu Gold gondole sadržajima poput dečije edukativne igraonice, suvenirnice i prodavnica autentičnih brendova. Planirano je proširenje garažnog prostora na međustanici, kao i nabavka dodatnih radnih vozila.

U planu je ulaganje u nove atraktivne sadržaje na stanicama među kojima su produženje tjubing staze, bob na šinama na međustanici, prošrenje ugostiteljskog objekta na vrhu Tornika i suvenirnica na početnoj i krajnjoj stanici, nabavka novih planinskih bicikli na električni pogon, izgradnja biciklističke staze i ostali elementi koji će upotpuniti turističku ponudu u skladu sa princpima očuvanja životne sredine.

Gold gondola će biti nosilac projekta izgradnje gondole Tornik-Pribojska Banja i uređenja vrha Tornik koji će dobiti potpuno nov izgled i funkciju prilagođenu turističkim potrebama. Rad gondole dodatno će unaprediti i postavljanje solarne elektrane koja je u planu za sledeću godinu. Nastavljamo sa atraktivnim sadržajima i događajima koji posetiocima nude novi oblik boravka u prirodi: bioskop na otvorenom, vinske večeri, koncerti, modne revije, konferencije, tim bildinzi, sportske aktivnosti, edukativne radionice i druge aktivnosti kojima promovišemo zdrave stilove života. Naša vizija je da stvorimo novi doživljaj Zlatibora iz ugla prirode otvarajući prostor za inovativne programe zabave namanjene svim generacijama, a naročito poslovnim ljudima kojima je potreban beg od užurbane svakodnevice.

U planu je da ove poslovne godine poboljšamo performance poslovanja. Povećanje prihoda, uz racionalizaciju troškova, jedini je način da osim troškova za redovne poslovne aktivnosti, ima finansijske mogućnosti da samostalno realizuje investitorske aktivnosti.

Želite li da budete u toku ?