27.12.2022.

Usvojen budžet Gold gondole za narednu godinu

Odbornici Skupštine opštine Čajetina juče su usvojili program i plan poslovanja JP „Gold gondola Zlatibor“ za 2023. godinu. U okviru plana, definisani su ciljevi razvoja koji se nadovezuju na prethodne godine, a u skladu sa vrednostima koje je JP„Gold gondola Zlatibor“ uspostavilo još januara 2021. godine. Tada je Gold gondola dala svoj prvi plan rada počevši sa radom sa putnicima, koji se pre svega bazira na vrednostima zaštite životne sredine, očuvanja prirodne okoline, na postulatima da je gondola dostupna za sve kategorije stanovništva, ali i na onim elementima očuvanja tradicionalnog, odnosno korišćenja i očuvanja autentičnih proizvoda i usluga iz ovog kraja.

Sublimacija svih ovih vrednosti doprinosi dodatnom kvalitetu gondole kao turističkog proizvoda, koji nije samo za prevoz putnika, već apsoluno unapređuje lokalni ekonomski razvoj i pruža nove turističke atraktivnosti i daje jednu savremenu ponudu turisti kome je to danas neophodno u spoju modernog i tradicionalnog. 

Od aktivnosti koje su u planu rada za narednu godinu su: uređenje prostora duž čitave trase, prostora na međustanici sa interesantnim sadržajima na Ribničkom jezeru i formiranje eko parka u okolini jezera uz postojeće sadržaje. Osim toga tu je aktiviranje ugostiteljskih sadržaja kako na vrhu Tornika uz izgradnju novog objekta, tako i na početnoj stanici gde se očekuje završetak upravne zgrade. Deo tih investicija finansira i Opština Čajetina, a planirano je 65 miliona dinara od Opštine Čajetina za izgradnju solarne elektrane.

Želite li da budete u toku ?