18.06.2022.

U susret početku rada gondole

Nakon više od mesec dana pauze zbog unapređenja sistema i dodavanja 18 novih kabina, zlatiborska Gold gondola - najduža gondola na svetu - od 20. juna se vraća ustaljenom režimu rada.

Najdužu pauzu od svog osnivanja Gold gondola je iskoristila za novitete od kojih je možda i najveći, pred predstojeću letnju turističku sezonu, dodavanje novih 18 kabina, a o detaljnijim inovacijama koje su takođe odrađene na gondoli za emisiju „150 minuta“ TV Prve, direktorka Gold gondole Bojana Božanić, je rekla:

„Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da najavim da povećavamo kapacitet i da upravo ta pauza od mesec i po dana je napravljena zbog unapređenja kompletnog sistema Gold gondole. Iako smo počeli pre godinu i po dana sa odličnim rezultatima i fantastičnim, rekordnim ciframa u broju putnika koji su se vozili gondolom, ipak smo se odlučili da povećamo taj kapacitet da bismo smanjili redove koji su bili na gondoli tokom prošle i letnje i zimske sezone.“

Intenzivno se vrše poslednje provere kompletne trase i sistema pred ponovno puštanje u rad: „Samo kačenje kabina i testiranje je u toku, ti radovi se privode kraju, a realizuju ih naše kolege sa Francuzima iz Pome. Taj period pred puštanje u rad prate određene procedure koje mi moramo da ispoštujemo kao što su testovi opterećenja i sl. Osim toga radilo se na sistemu dodatnih kablova, optičkih vlakana koji su postavljani duž cele trase u čemu nam je pomagala ekipa Gorske službe spasavanja koja je fantastično odradila posao na visini, na žici danima i nedeljama. Maksimalno smo ovih mesec ipo dana iskoristili da možemo 20. juna da krenemo sa radom i da širom otvorimo vrata svih naših 72 kabine,“ rekla je Božanićeva. 

Kako uskoro počinja letnja turistička sezona, svi posetioci Zlatibora ovog leta imaće prliku da uživaju u nekim novim sadržajima na gondoli.

Od 20. juna radno vreme Gold gondole je od 11h – 16h kada je poslednja vožnja ka Torniku, a u 17h je poslednja vožnja sa Tornika.

Celu izjavu direktorke Gold gondole možete pogledati ovde.

Želite li da budete u toku ?