27.11.2023.

U susret Novoj godini i novim projektima

Novi koncept razvoja vrha Tornik, projekat nove gondole od Tornika do Pribojske Banje, kao i razvoj novih sadržaja oko Ribničkog jezera biće predstavljeni na prezentaciji u utorak, 5. decembra, u hotelu „Tornik“ u organizaciji Opštine Čajetina, JP „Gold gondola Zlatibor“ i Turističke organizacije Zlatibor. Ovaj događaj će ujedno biti i najava zimske sezone TO Zlatibor i Gold gondole u okviru koje će biti predstavljeni novi sadržaji na Zlatiboru. Gondola će ove zime obradovati posetioce nordijskim skijanjem, dnevnim žurkama, toplim zimskim napicima u novom kafiću na Torniku i drugim sadržajima kojima će ulepšati boravak na najposećenijoj planini Srbije.

Ova infrastrukturna unapređenja predstavljaju korak napred ka stvaranju jedinstvenog i savremenog prostora koji će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo i dodatno obogatiti turističku ponudu našeg regiona. U saradnji sa talentovanim arhitektama, lokalnim zajednicama i stručnjacima, planiramo da stvorimo prostor koji će očuvati autentičnost Zlatibora, istovremeno ga unapređujući na način koji će odgovarati potrebama posetilaca iz celog sveta.

Prezentacija projekta Novi Zlatibor i planova za predstojeću zimsku sezonu počinje u 11 časova, a okupiće predstavnike medija iz cele Srbije s obzirom na izuzetan privredni i turistički značaj kapitalnih projekta za čajetinsku Opštinu i državu.

 

A G E N D A

 

Utorak, 5. decembar 2023. 

„Ballroom“ sala hotela Tornik

11.00 h Predstavljanja koncepta razvoja vrha Tornik, prezentacija projekta nove gondole od Tornika do Pribojske Banje i razvoja sadržaja oko Ribničkog jezera

                    Milan Stamatović – predsednik Opštine Čajetina

                   Bojana Božanić – direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“

                    dr Snežana Vesnić – arhitekta - studio „Brilliance“ Beograd

 

13.00 h Vožnja gondolom (ako bude lepo vreme)

14.00 h Najava zimske sezone na vrhu Tornika

       Vladimir Živanović – direktor Turističke organizacije Zlatibor

        Bojana Božanić – direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“

Želite li da budete u toku ?