19.05.2023.

U susret letnjoj sezoni i novim sadržajima na gondoli


Gošća emisije „U centru pažnje“ TV 5 Užice bila je Bojana Božanić direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“. Ona je tom prilikom rekla da je gondola „u centru pažnje“ duži vremenski period i da se nada da će tako biti i u budućnosti.

„Često koristimo statistiku koja je potrebna i novinarima i za izveštaje koje radimo za potrebe firme, činjenica je da ljudi dolaze na gondolu, da joj se vraćaju na naše veliko zadovoljstvo i da zaista uživaju, pre svega, u toj prirodi. Cilj lokalne samouprave, a kasnije i našeg preduzeća je bio da za par minuta ljude izvezemo iz urbanog centra gde imaju sve što žele, negde u prirodu iznad prelepih talasastih pašnjaka, visoravni, preko predivnog Ribničkog jezera i da do vrha Tornika mogu da dožive različite utiske, sadržaje i da sa Zlatibora ponesu nešto novo, nešto drugačije u svakoj sezoni,“ rekla je Bojana Božanić.

Govoreći o broju posetilaca na Zlatiboru u vreme pre i posle korone naglasila je da taj broj nastavlja da raste i da nas je pandemija vratila prirodi, vremenu provedenom sa porodicom i dragim ljudima u prirodi.

„Zlatibor je turističko mesto koje može najviše raznovrsnih sadržaja da ponudi u Srbiji, kako u smislu prirode tako i u smislu zabavno rekreativnih sadržaja. Gondola je jedan od sadržaja za koji se lokalna samouprava odlučila kako bi otišla korak dalje na evropskoj i svetskoj mapi razvoja turizma. Pokazalo se kao „must have“ da se obiđe Zlatibor gondolom. Pošto je najduža na svetu donela nam je otvaranje novih prostora jer nije lako doći na trasu kuda ide gondola. I po broju gostiju, interesovanju za ovaj projekat smatram da smo pogodili. Dalje na nama u preduzeću i uz podršku lokalne samouprave je da unapredimo i tu ponudu da ne bude klasičan prevoz već da obogatimo različitim interesantnim sadržajima.

Izuzetan je i značaj vrednosti koje se od samog početka baštine na gondoli. Jedna od vrednosti koje baštinimo je da gondola uvek bude dostupna za sve, dakle od 0 do 100 godina i što se tiče pristupa, ulaska, boravka na međustanici i na poslednjoj stanici. Takvi će sadržaji nastaviti da se prave kako bi mogli da omoguće i majkama koje voze decu u kolicima i osobama sa invaliditetom i starijim osobama kao i ljudima koji voze bicikle, bordove i slično da uđu u kabinu, da se provozaju, da imaju staze, prostore gde da budu i kako da provedu jedan ceo dan, a da gondola bude ili prevozno sredstvo ili mesto uživanja. Druga podjednako važna stvar je zaštita životne sredine i održivost čitavog sistema prirode, suživot čoveka i prirode. Mi nudimo savremenom turisti prirodu, organsko u biti, kako postoji inače gde nismo intervenisali i trudimo se da sve ono što mogu da vide da bude sa neznatnim intervencijama na terenu.

Još jedna vrednost je da koristimo sve ono što možemo u lokalnoj sredini da nađemo. Aktiviranje lokalnih resursa, lokalnih biznisa, lokalnih preduzetnika u cilju unapređenja ponude Gold gondole. Krenuli smo sa brančom, sa romantičnom kabinom, ali i sa raznim drugim sadržajima jer želimo da animiramo sve proizvođače sa Zlatibora i okoline da zajedno pružimo i napravimo jedan integrisani turistički proizvod koji ide ka našim gostima, da im pružimo nešto najbolje i nešto autentično. To je osnovna priča Gold gondole i na tome baziramo sve ono u čemu se dalje razvijamo,“ naglasila je direktorka Gold gondole.

Istakla je značaj dobrih međuljudskih odnosa unutar preduzeća kao i sa saradnicima iz drugih javnih ustanova koji je veoma važan jer ga prepoznaju i osećaju i gosti, a dvosmerna komunikacija sa gostima nesumnjivo donosi najbolje rezultate za sve. Takođe je bitna saradnja i sa kolegama iz drugih gradova i država kako bi se konstanto radilo na unapređenju znanja i razmeni iskustava.

Na kraju razgovora najvila je uvođenje još dodatnih sadržaja kroz savremene i interesantne aktivnosti, kao što su: eko park na međustanici, električni bicikli, plovilo na električni pogon, osvetljenje čitave trase gondole i mogućnost uživanja u noćnoj vožnji gondolom.

 

Celu emisiju možete pogledati  ovde.

 

 

 

 



Želite li da budete u toku ?