04.11.2022.

Trebinje - Međunarodni forum o turizmu

Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“ učestvovalo je u radu 7. Međunarodnog foruma o saradnji, koji je održan u Trebinju, u okviru panela na temu “Region kao zajednički turistički proizvod".

Forum je u prostorijama Kulturnog centra Trebinje svečano otvorila ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić. Prisutnima su obratili direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić, direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Prvi dan Foruma bio je rezervisan za panel diskusiju na temu “Region kao zajednički turistički proizvod". Razgovaralo se o tome kako zajedno nastupiti na trzištu turizma i usluga kroz primere dobre prakse. U radu panela učestvovali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, direktor kompanije „Casa del Mare“ Nikola Milić, direktorка JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić, predstavnik Giz-a Srbija Vladimir Jovanović i v.d. načelnika Odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo u Gradu Trebinje Bojan Vučurević.

Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ predstavila je gondolu, njene potencijale, ulaganja u razvoj brenda i unapredjenje formiranja integrisanog turističkog proizvoda.

Panelisti su zajednički došli do zaključka da je pre svega neophodno unaprediti stanje infrastrukture na turističkim destinacijama. Zaključeno je i da samo kroz povezivanje i razvoj zajedničkog turističkog proizvoda i razmenu iskustava mogu da budu konkuretni na trzištu i izbor turistima iz celog sveta.

Ovogodišnji Forum okupio je privrednike iz regiona i EU, predstavnike državnih institucija, privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi sa ciljem razmene iskustva, promovisanja proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i saradnje.

Događaj i poslovni susreti deo su aktivnosti Evropske mreže preduzetništva.

 

 

 

 

Foto: Trebinje danas

Želite li da budete u toku ?