18.05.2022.

Svetski moto spektakl na Zlatiboru

Danas je na Zlatiboru svečano otvoren Xross Hard Enduro Reli. Trka FIM Hard Enduro svetskog šampionata, biće vožena od 18. do 21. maja na Tari, Mokroj Gori i Zlatiboru, koji je domaćin dešavanja. Neposredno pred početak, učesnici relija provozali su Xross defile pešačkom zonom do Kraljevog trga, noseći zastave svojih zemalja, nakon čega su Tatjana Matićministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina proglasili ovo takmičenje otvorenim.

Na trci će učestvovati najveće svetske zvezde ovog sporta, kao i vozači koji se hard endurom bave profesionalno i amaterski, a koji u Srbiju dolaze iz 23 zemlje. Tokom četiri dana publika će uživati u nesvakidašnjem spektaklu gledajući vozače koji na svojim motorima prelaze različite prepreke na planinama.

Organizaciju ovog prestižnog događaja iz sveta auto-moto sporta podržali su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo omladine i sporta, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor kao i Turističko naselje Mećavnik-Drvengrad.


Želite li da budete u toku ?