19.04.2022.

Stalno unapređenje bezbednosti

Kako je bezbednost putnika uvek naš apsolutni prioritet, a spremnost da se u svakoj situaciji pravovremeno i adekvatno odreaguje, redovno vršimo sve neophodne preglede i servise, kao i stručno usavršavanje zaposlenih u Gold gondoli. U prethodna dva dana su završeni redovan mesečni tehnički pregled i obuka za rad na visini rukovodstva preduzeća. 

Redovni mesečni tehnički pregledi su nešto što je obaveza preduzeća Gold gondola, prvenstveno zakonska, ali isto i ugovorna obaveza prema proizvođaču i instalateru opreme, francuskoj kompaniji Poma. Ovog meseca je odrađen nešto ranije kako bismo mini sezonu koju očekujemo za predstojeće praznike dočekali spremni.

Svaki mesečni tehnički pregled podrazumeva vizuelno-mehanički pregled koji obuhvata kompletnu kontrolu rada čitave instalacije, zatim pregled svih stubova na trasi, kao i platformi na stubovima, proveru da li se uže pravilno kreće, da li se sve koturne baterije pravilno kreću, proveru buke ili neuobičajenih zvukova koji bi mogli ukazivati na neki potencijalni problem, zatim proveru samih kabina, hvataljki, pogonskih točkića, kao i pranje i dezinfekcija svih kabina.

Za adekvatno obavljanje tehnološkog procesa rada zaposleni u JP “Gold gondola Zlatibor” osposobljivani su putem stručnih ispita,uputstava,instrukcija,obaveštenja u teoretskom i praktičnom smislu. 

Prema odredbama Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu i Pravilnika o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad pri korišćenju opreme za za rad zaposleni u tehničkom sektoru Gold gondole su stručno osposobljeni za bezbedan rad na visini, evakuaciji i spašavanju radnika na rešetkastim konstrukcijama i konstrukcijama JP “Gold gondola Zlatibor”. Pored zaposlenih na poslovima održavanja instalacije gondole, sertifikate o stručnoj osposobljenosti, steći će i rukovodstvo našeg preduzeća.


Želite li da budete u toku ?