26.05.2024.

Sport u prirodi inspiracija za zdraviji život

Dobro raspoloženje, zabava i fizička aktivnost obležili su „Masovni fitnes trening“ na Gold gondoli održan povodom Svetskog dana sporta. Ovaj događaj na međustanici okupio je učesnike različitih generacija koji su poslali poruku da su sportske aktivnosti neophodne za održavanje zdravog života.

Poligoni sa preprekama bili su prava prilika da mališani isprobaju svoje motoričke sposobnosti u prirodnom ambijentu. Za njihov razvoj je od velike važnosti da se susretnu sa elementima u prirodi koje ne mogu nadoknaditi veštački predmeti. Kroz zabavu i druženje deca se navikavaju na fizičku aktivnost, a u isto vreme otkrivaju lepote prirode Zlatibora.

Fitnes vežbe bile su dobar način da se odrasli posetioci opuste od stresne svakodnevice praktikujući fizičku aktivnost na jednom od najlepših mesta na Zlatiboru, u okolini Ribničkog jezera. Uz dobru atmnosferu i druženje mnogi su iskoristili vikend da se rekreiraju i usvoje neke od fitnes vežbi koje mogu raditi i kod kuće.

Vežbe su vodili profesionalni treneri iz Karate kluba „Rujno“, Fitnes healthy living centra i Trening centra „Kutlešić“.

Trasa Gold gondole je sve atraktivnija za sportiste i ljubitelje aktivnog odmora, a Svetski dan sporta je prilika da se setimo koliko fizička aktivnost ima pozitivan uticaj na opšte stanje organizma.

Želite li da budete u toku ?