08.08.2022.

Sledeće godine "Letnji ulični erski kabare" na međustanici Gold gondole

U okviru “Zlatiborskog kulturnog leta” održan je “Letnji ulični erski kabare” 5. i 6. avgusta 2022. godine na platou ispred biblioteke u Čajetini prve večeri, odnosno druge večeri ispred Kulturnog centra Zlatibor.

Ova manifestacija dobila je pozitivne ocene najviših institucija Republike Srbije, a posebno priznanje je upis erskog humora u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa 2012. godine. Ovo značajno priznanje nameće još veće ambicije i daje realnu nadu da će se kroz dug i uspešan život Kabarea očuvati specifičan erski duh.

Za uspešne početke i pozicioniranje Erskog kabarea, ne samo u Srbiji već i na prostorima čitave bivše Jugoslavije, izuzetne zasluge ima opština Čajetina, koja se prihvatila trajnog pokroviteljstva ove manifestacije i time je na najbolji način pomogla u očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa sa najboljom namerom.Turistička organizacija Zlatibor pružila je nezamenljivu pomoć u organizaciji i realizaciji ovog izuzetnog događaja.

"Gold gondola" kao prijatelj ove organizacije dala je predlog da se „Letnji ulični erski kabare“ sledeće godine održi na međustanici kod Ribničkog jezera.

Želite li da budete u toku ?