08.09.2023.

Predstavnici turističke privrede i državnih institucija iz Republike Srpske u poseti Zlatiboru i Gold gondoli

Predstavnici turističke privrede, državnih institucija, turističkih agencija i medija iz Republike Srpske su, u periodu od 5. do 8. septembra, boravili na Zlatiboru u okviru studijskog putovanja. Među njima su bili predsednik privredne komore Banja Luka Goran Račić, direktor Turističke organizacije Republike Srpske, Miodrag Lončarević, pomoćnik ministra trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Tešić i drugi.

Članovi delegacije iz Republike Srpske koji su posetili Zlatibor imali su priliku da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom ovog planinskog centra kao i bogatom ponudom zlatiborskih hotelskih kapaciteta, kao i da posete simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu.

Posebnu pažnju privukla im je vožnja najdužom panoramskom gondolom na svetu - Gold gondolom. Na međustanici je za goste priređen predah od vožnje gde su se osvežili uz napitke iz Gondola bara, a imali su i priliku da se oprobaju u sportskoj aktivnosti – streličarstvu. U duhu zabave, ova veština omogućila je gostima da testiraju koncentraciju i preciznost u prijatnom planinskom ambijentu kod Ribničkog jezera.

Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama u svim oblastima. Naročito je to vidljivo u turističkoj delatnosti o čemu svedoči i Protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, potpisan 11. marta 2023. u Banja Luci i usvojen sa ciljem formalizacije dosadašnje i intenzivnije buduće međusobne saradnje.



Želite li da budete u toku ?