01.06.2024.

Povratak u detinjstvo kakvo je nekada bilo

Klikeri, lastiš, janjine, samo su neke od igara koje su otkrili mališani tokom radionice „Tradicionalne igre – Kako su se igrali naši roditelji?“ održanoj na međustanici Gold gondole, a u saradnji sa Edukativnom Razvionicom. Iako pripadaju digitalnoj generaciji, koja je navikla na razne audio-viuzualne efekte, radost i euforija nisu izostali jer neke vrednosti nikada ne gube svoj sjaj. Vreme za porodicu i zajedništvo uvek mora da postoji, a upravo te vrednosti gondola baštini kroz inovativne sadržaje na otvorenom pozivajući na druženje i uživanje u trenutku.

Učestvujući u ovim igrama deca su otkrila novi način zabave u prirodi koji je bio karakterističan za period od pre nekoliko decenija razvijajući usput mađu i motoriku. Dok su deca sa radošću ubacivala klikere u rupu i preskakala lastiš, njihovi roditelji su se sa nostalgijom prisećali svog detinjstva i uspomena na školske dane.

Gondola se trudi da kroz svoje aktivnosti promoviše zdrave oblike zabave u prirodi, naročito one koje su namenjene deci i porodicama. Svakodnevica je postala previše užurbana i ne ostavlja mnogo prostora za povratak nekadašnjim vrednostima.

Moderna tehnologija i savremen koncept života ima svoje prednosti, ali čovek će uvek imati potrebu da bude u kontaktu sa prirodom. Ovakav vid zabave na gondoli jednostavno natera posetioce da se odmore od pametnih telefona, ekrana i „skrolovanja“ jer naši sadržaji nude inspirativnu priču posle koje svi odlaze sa najlepšim uspomenama.

Želite li da budete u toku ?