11.03.2024.

Početak marta na gondoli u znaku žena

U želji da stvori najlepše uspomene Gold gondola je, povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, svim damama poklonila popust od 20 odsto na kartu uz dodatni poklon vaučer za piće u Gondola baru na Torniku. Darivanje se tu nije zaustavilo jer su dame dobijale poklone iznenađenja iz Gondola šopa učestvujući u nagradnoj igri na Instagramu.

Vožnji najdužom gondolom na svetu naročito su se obradovale članice tamburaškog sastava „La banda“ koje su nastupale u Kulturnom centru Zlatibor. Ovaj ženski novosadski bend bio je fasciniran pogledom iz kabine koji se pruža na zlatiborske pejzaže, kao i pogledom sa najvišeg vrha Tornik gde su napravile pauzu uz tople napitke. Dolazak na ovu jedinstvenu turističku atrakciju bio je toliko inspirativan da su deo generalne probe održale u kabini naglašavajući da do sada nisu imale tu vrstu iskustva. Zlatiborski svež vazduh i vožnja gondolom bili su dobar uvod u njihov nastup koji je uveselio mnoge dame.

JP „Gold gondola Zlatibor“, kao društveno odgovrono preduzeće, koristi svaku priliku da javnost podseti na važnu ulogu žena kao stuba svake zajednice. U tom duhu, svoj praznik na gondoli je proslavilo i Udruženje žena „Zlakušanke“ iz Zlakuse kojima je to bila prilika za opuštanje i zabavu.

Udruženje „Zlakušanke“ osnovano je s ciljem okupljanja žena i podizanja svesti o njihovoj višestrukoj ulozi u društvu. Shvativši da nisu samo dobre majke, supruge ili domaćice, već i ključni faktor u oblikovanju vremena u kojem žive, članice udruženja aktivno rade na promociji ženskih dostignuća i unapređenju njihove uloge u društvu.

Ovo udruženje trenutno broji 15 angažovanih žena koje se bave različitim aktivnostima, uključujući izradu ručnih radova, negovanje starih zanata, organizovanje druženja s drugim udruženjima, kao i pripremu domaćih specijaliteta u tradicionalnim zemljanim posudama.

Zajednička želja i cilj svih članica je da i dalje  nastave svoju misiju promovisanja ženskog aktivizma i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici, te se raduju budućim inicijativama i projektima sa udruženjima žena sa teritorije opštine Čajetina.

Želite li da budete u toku ?