23.06.2022.

Otvorena letnja sezona na Torniku

Letnja turistička sezona na planinskom centru Tornik otvorena je u sredu, 22. juna, puštanjem u rad brojnih sadržaja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su predstavnici JP “Skijališta Srbije”, Turističke organizacije Zlatibor, JP “Gol gondola Zlatibor” i predstavnici medija koji su se do ski centra Tornik vozili gondolom, koja je ove nedelje počela da radi nakon mesec i po dana rekonstrukcije mreže i letnju sezonu dočekala s ukupno 72 kabine.

Predstavnicima medijima obratila se direktorka JP "Gold gondola" Bojana Božanić, koja je navela da se tokom svake sezone zajedno sa Skijalištima Srbije radi na inoviranju sadržaja u želji da posetioce Gold gondole i ski centra Tornik uvek čeka nešto novo i atraktivno.

- Kako bismo ponudili što više sadržaja za turiste koji bi da posete i centar i Tornik organizovaćemo i večernje vožnje ka Torniku. Imaćemo i interesantna mesta za fotografisanje na međustanici i poslednjoj stanici, kao i druge novitete u kojima će ovog leta posetioci Gold gondole i ski centra Tornik moći da uživaju - navela je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

Predstavnica JP "Skijališta Srbije" Ana Jovanović najavila da će tokom leta turisti moći da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom, da koriste staze za planinski biciklizam, e-bike, kao i stazu za mountain cart. U toku letnjih meseci na Torniku će biti na raspolaganju i adrenalinski sadržaji: bob na šinama, tjubing staza, avantura park, kao i multifunkcionalni teren. Na dan otvaranja korišćenje svih sadržaja planinskog centra bilo je besplatno za sve posetioce.

Zlatibor je spreman za letnju sezonu, a pored dosadašnjih sadržaja, za posetioce svih uzrasta uskoro će i Zlatiborsko jezero osvanuti u novom ruhu.

- Jezero će dobiti potpuno novi sjaj, jer u narednom periodu očekujemo puštanje u rad fontane sa vodoskocima od 25 metara, sa svetlosnim i muzičkim efektima, kao i mogućnost projekcije na vodenoj pari - najavila je Katarina Čubrak iz Turističke organizacije Zlatibor.


Želite li da budete u toku ?