04.04.2023.

Osvajamo nova tržišta

Ova godina za Gold gondolu predstavlja početak širenja poslovnih aktivnosti izvan granica Srbije. Ozbiljna saradnja pokrenuta je na tržištima bivše Jugoslavije, ali i Bliskog istoka.

Tokom nekoliko konferencija početkom marta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavljeni su potencijali turističke privrede Gold gondole i Zlatibora uopšte. U saradnji sa partnerima iz Srbije od 6. do 13. marta predstavili smo projekat „zlatne“ gondole sa svim svojim resursima i aktivnostima, strateškim partnerima iz UAE, kroz prezentaciju, promociju i umrežavanje potencijalnih poslovnih mogućnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Gold gondola je predstavila poslovne potencijale i turističke reusurse za širenje i pozicioniranje poslovanja u Dubaiju i Abu Dabiju, ali i ostalim emiratima, organizovano je nekoliko B2B sastanaka sa organizacijama i pojedincima zainteresovanim za ponudu, predstavljeni su potencijalni projekti i mogućnosti za uspostavljanje poslovnih partnerstava, investicija, predstavljanje inicijativa sa ciljem promovisanja i razmene inovativnih modela.

„Tokom boravka u UAE, susreli smo se sa predstavnicima različitih grana privrede, sa akcentom na turizam. Na sastanku sa gospođom Majom Antolović, direktorkom predstavništva PKS u Dubaiju, dobili smo značajne informacije o predstavljanju Srbije na Bliskom Istoku, kao i o našim mogućnostima za rad i aktivnosti na arapskom tržištu u budućnosti. Jedna od tema bila je i mogucnost predstavljanja ponude Gold gondole i Zlatibora uopste u cilju promocije turizma i kulturnog nasledja, pre svega zlatiborskog kraja. Vrlo korisne informacije i kontakte koje smo dobili biće osnova za naredne zajedničke aktivnosti. Saradnju smo proširili i sa Srpskim kulturnim centrom Taraba i osnivačem, gospođom Aleksandrom Branković“, rekla direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Promocija i prezentacija zlatiborske gondole uključivala je razmenu sa strateškim partnerima iz UAE – Emirates Business Women Council, Sharjah Business Women Council, Sharjah Research Technology and Innovation Park, Abu Dhabi Business Women, European Elite Business Hub i drugim relevantnim partnerima. Na modnoj reviji i prodajnom dizajnerskom danuRitz Carlton, Dubai Investment Financial Centre, predstavljeni su gondolini promo materijali.

Predstavljanje u Dubaiju je unapredilo poslovne odnose između Srbije i UAE i ojačalo razvoj strateškog pozicioniranja u oba regiona. Jedan od narednih koraka svako treba da bude predstavljanje resursa Zlatibora u Dubaiju, radi uspostavljanja trajnih partnerstava i unapređenja saradnje.

Želite li da budete u toku ?