28.08.2022.

Organizovana grupa novinara posetila Gondolu

Za vikend na Zlatiboru boravila je grupa vodećih novinara u organizaciji opštine Čajetina. 

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović promovisao je za vikend na Zlatiboru projekat izgradnje sportskih terena, koji će realizovati ta opština.

Stamatović je naglasio da je želja opštine da dalje razvija i unapređuje Zlatibor koji je, kako je ukazao, pogodno mesto za pripremu sportskih ekipa i zdravstveni turizam.

Direktorka preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić predstavila je rad Gondole u proteklih godinu dana kao i aktivnosti duž trase gondole.

"Za nekih malo više od godinu i po dana rada prevezlii smo blizu 400 000 putnika. Povećali smo kapacitet gondole sa 54 kabine na 72, a samim tim i mogućnost da se za sat vremena umesto 600 preveze 800 putnika na sat. Kabine imaju po 10 mesta i zaista ovo, fantastično iskustvo pogleda na Zlatibor koji odavde izgleda izuzetno mali , je jako lepo. Cilj realizacije ovog projekta je bio da izvedemo ljude u prirodu za samo par minuta iz centra Zlatibora, iz urbanog dela turističkog naselja, vi ste već za par puta iznad proplanaka, iznad šuma, iznad predivnog Ribničkog jezera iznad koga se nalazi međustanica.

Tokom ove godine cilj nam je bio da unapredimo sadržaje na samoj trasi gondole. Uveli smo dane zdravlja, iskoristili smo čitav ovaj period postkorone (verujem da smo već došli do toga) i tu neku želju svih da se što više bave wellness ekonomijom, mi smo onda iskoristili to i uveli smo dane zdravog života upravo ovde na gondoli. 

Svakog dana smo imali neke interesantne aktivnosti kako sportske tako i rekreativne."

 

Želite li da budete u toku ?