22.05.2022.

Održana "Gold Trail" trka na Zlatiboru

U nedelju, 22. maja na Zlatiboru je održana druga po redu planinska trka pod nazivom „Gold Trail“u organizaciji S-GYM, a uz pomoć PK „Tornik“. Bilo je prijavljeno preko 200 učesnika i uprkos kišovitom majskom jutru veliki broj njih se odlučio da ne odustane od trke. Pred sam početak vremenski uslovi su se stabilizovali, a kako su sami takmičari naveli, temperatura vazduha je bila idealna da krenu od podnožja ski centra Tornik. 

Ovo je druga trka ovog tipa na Zlatiboru i sastojala se od dve staze, a programom manifestacije predviđeno je da trka na 12 km bude srednje zahtevna i ima kumulativni uspon od 600 m, a trka od 20 km da bude srednje zahtevna sa 1000 m elevacije.Kako učesnici tako i organizatori bili su zadovoljni trkom i pored toga što su očekivali znatno veći broj učesnika u odnosu na prošlu godinu. Staze su bile lepo obeležene do samog cilja prohodne, a još jednom se pokazalo da nije vreme taj faktor koji diktira dobru trku već dobra organizacija, odziv i učešće trkača koji su došli iz svih krajeva Srbije da oprobaju svoju spremnost i prođu nove staze koje im ova planina nudi.

Jedan od prijatelja ovogodišnje Gold Trail trke je i JP “Gold gondola Zlatibor” koje je darovalo besplatnu vožnju učesnicima koji su se našli na postolju. Želja organizatora, učesnika i svih prijatelja trke je da Gold Trail trka postane tradicionalna i da se broj učesnika iz godine u godinu sve više povećava.

Želite li da budete u toku ?