03.08.2022.

Nove aktivnosti za zdrav stil života: sadržaji na trasi Gold gondole

Putovanje radi zdravlja je motiv zbog kog je JP “Gold gondola Zlatibor “ organizovala dane velnesa i zdravlja za sve posetioce, u cilju podizanja svesti kod ljudi o značaju zdravog i aktivnog načina života. 

Pored vožnje duge devet kilometara u jednom pravcu sa pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora, JP “Gold gondola Zlatibor “ od sada pruža i seriju novih interaktivnih sadržaja na međustanici kod Ribničkog jezera i na vrhu Tornik. 

Sve navedene aktivnosti su besplatne i pogodne za decu i odrasle i to svakog radnog dana od 11 časova.  

„Zdravstveni i velnes turizam su sada u ekspanziji. Iz tog razloga mi smo pokrenuli svakodnevne aktivnosti na trasi gondole koje podrazumevaju, promovisanje zdravih stilova života, između ostalog to je: zdravi dan ili dan velnesa i zdravlja sa Specijalnom bolnicom Čigota, razgovor sa njihovim nutricionistima i lekarima, degustacija zdravih zlatiborskih zalogaja. Takođe,promovišemo i sportove, pružamo mogućnost da se o njima nešto nauči, poput: streličarstva, paraglajdinga a dostupne su i radionice starih zanata . Kroz par nedelja na međustanici kod Ribničkog jezera biće završena i staza za tjubing,izjavila je Bojana Božanić, direktorка JP "Gold gondola Zlatibor".

Pred letnju sezonu broj kabina je povećan, a gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta i važi za najdužu jednosegmentnu panoramsku gondolu na svetu sa najdužom važdušnom trasom u Evropi. 

„Da bi se smanjio red čekanja za vožnju, nabavili smo još 18 kabina.U prethodnom periodu završeni su svi neophodni pregledi i servisi gondole kako bi bezbednost i zadovoljstvo prilikom vožnje bila na najvišem nivou. Ograničenja za vožnju gondolom ne postoje, vožnja je prilagođena i osobama sa posebnim potrebama. Ono što je novina, za sve naše posetioce obezbedili smo i mogućnost vožnje sa kućnim ljubimcima“, rekao je Aleksandar Milosavljević, tehnički direktor. 

Ideja i cilj ovih aktivnosti je da se  svim turistima i posetiocima gondole omogući raznolika ponuda sadržaja i aktivnosti i u zimskom i u letnjem periodu. 

Želite li da budete u toku ?