04.04.2022.

Nebeska trka odžana na Zlatiboru

Takmičenje u nebeskom trčanju (Skyrunning), jednoj od novijih sportskih disciplina za koju interesovanje na našim prostorima sve više raste, održano je po prvi put na Zlatiboru u subotu, 2. aprila 2022. pod nazivom Tornik Sky Race.

Trku je startovalo 105 takmičara, od kojih je 100 uspelo da stigne do cilja u predviđenom roku od 6 sati i 45 minuta, sa 3 kontrolna punkta. Na stazi dužine 27km i 1.600 D+ ukupnog uspona, ovi sjajni takmičari susreli su se sa brojnim izazovima, od kamenitih staza, preko zaleđenih uspona, do kiše, grada, snega i vetra. Kroz netaknutu prirodu, borove šume i okrepu na prirodnim izvorima, nebeski trkači imali su nezaboravno iskustvo na omiljenoj planini Zapadne Srbije. Ovo je druga trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore. Učesnici koji su završili trku u predviđenom roku, ostvarili su bodove za najveću trku planete - Ultra trail Mont Blanc, kao i bodove za Skyrunning ligu Srbije i Crne Gore.

Trka Tornik Sky Race održana je zahvaljujući podršci Turističke organizacije Zlatibor, Hotela “Palisad”, JP “Gold Gondola Zlatibor”, JP “Skijališta Srbije” i kompanije “Autokomerc”.

Fotografije su vlasništvo Skyrunning asocijacija Srbije i Crne Gore i dostupne su za korišćenje.

Želite li da budete u toku ?