06.12.2023.

Na Zlatiboru nastaju najlepše novogodišnje uspomene

Zlatibor u ovu zimsku sezonu ulazi sa novim zabavnim sadržajima koje su, 5. decembra, zajedno najavili JP „Gold gondola Zlatibor“, Turistička organizacija Zlatibor i Kulturni centar Zlatibor sa ciljem da turisti što bolje isplaniraju svoje slobodno vreme. Gondola nije samo vožnja već i ceolodnevni boravak, a u tom pravcu je i osmišljen raznovrstan program: dnevne žurke, novi ugostitljeski objekat na vrhu Tornik, besplatni časovi nordijskog skijanja, dečije radionice, čajanke, umetničke aktivnosti i priprema raznih specijaliteta. Doček Nove godine na Kraljevom trgu je već tradicionalna manifestacija, a publiku će u najluđoj noći zabavljati pevač Saša Matić i trubački orkestar Dejana Jevđića, dok će za reprizu nastupiti Magla bend. Najmlađi posetioci i roditelji imaće pregršt razloga da dođu na krajnju stanicu Gold gondole gde ih tokom raspusta očekuju radionice u organizaciji KC Zlatibor koji je pripremio brojne kulturne sadržaje.

Kao što su posetioci gondole navikli, svaki dan ih očekuju neke aktivnosti tokom praznika i cele zimske sezone. Ponedeljak je planiran za sportske aktivnosti, a pre svega nordijsko skijanje ukoliko bude snega.

„Utorkom će biti u ponudi topli napici u našem novom kafiću sa popustom u okviru Zlatiborske čajanke. Najmlađi će se najviše obradovati sredi kada će se odvijati besplatne radionice vajanja na snegu, kao i razne druge zabavno-edukativni sadržaji. Četvrtak će biti dan za umetnost kada će učesnici iskazati kreativnsot kroz slikarstvo i pravljenje tradicionalnih zlatiborskih proizvoda, a ljubitelji stranih i domaćih hitova uživaće u žurkama na Torniku“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Kako bi i ove zime nastale najlepše uspomene na planini, Turistička organizacija Zlatibor i Kulturni centar Zlatibor potrudili su se da obogate turističku ponudu raznovrsnim programom.

„U godini proslave izuzetnog jubileja imamo dosta stvari kojima možemo da se pohvalimo, a o tome svedoči i zvanična republička statistika koja je pokazala da Zlatibor kao destinacija u prvih 10 meseci beleži porast broja posetilaca od 25 posto. Na osnovu tih podataka nalazimo se iza Beograda po posećenosti tj. na drugom mestu. Odmah smo iza najvećeg grada što pokazuje ozbiljan potencijal destinacije i planovi razvoja kojima opština Čajetina, Turistička organizacija i celokupna turistička privreda želi da se predstavi u narednom periodu. Pre par dana je otvoren još jedan hotel na Zlatiboru u pitanju je „Queen of Zlatibor“, za nekoliko dana se otvara još jedan hotel sa pet zvezdica „BOR Hotel By Karisma“ koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora i sve su to stvari koje pokazuju da će Zlatibor u ovoj godini jubileja ostvariti rekordnu i uspešnu turističku godinu.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su kao i svake godine pripremili bogat program nastupa na Kraljevom trgu za novogodišnje praznike. Program počinje već 28.decembra dečjom Novom godinom i dodelom paketića za decu. U pitanju je koncert Leontine i dečijeg hora „Čarolija“. Tom prilikom će za svu decu sa teritorije opštine Čajetina biti uručeni paketići. Verujemo da će se mališani lepo provesti i da ćemo tu tradiciju podele paketića nastaviti i u narednim godinama. Za doček Nove godine, 31. decembra očekuje nas nastup Saše Matića sa početkom u 21 čas, u ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića, služiće se kuvano vino, rakija, a u ponoć će biti vatromet. Prvi januar je rezervisan za koncert „Magla benda“. Takođe u zlatiborskim hotelima i restoranima priremljen je bogat novogodišnji program“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Po prvi put ove godine, uz sve turističke sadržaje, organizovaćemo manifestaciju „Duhovnim stopama“ koja će početi otvaranjem izložbe ikona „Ka liku“ profesora Jnjićijevića u saradnji sa još dvoje umetnika. Na programu je duo drama o patrijarhu Pavlu, kao i nastup Braće Teofilovići u istom duhu. Matija Bećković nam je potvrdio dolazak, ali ćemo tek da preciziramo datum. Školski Savindan će biti deo naše tradicionalne manifestacije u saradnji sa Hramom Preobraženja Gospodnjeg. U februaru očekujemo duo dramu Nebojše Milovanovića „Čovek visine“, to je Predićeva rasprava o Njegoševom mauzoleju na Lovćenu. Nadams e da ćemo od Božića do Sretenja zaokružiti kulturnu ponudu na Zlatiboru i ispuniti potrebu posetilaca za takvom vrstom sadržaja“, rekla je direktorka Kulturnog centra Zlatibor Danica Jevtić Šišović.

Zlatibor svake sezone opravdava status najposećenije planine na Srbije zbog čega mu se posetioci uvek rado vraćaju u sve većem broju. Takav uspeh je ujedno i inspiracija da se ponuda kontinuirano obogaćuje i unapređuje u pravcu psecifičnih potreba savremenog turiste.

Video možete pogledati ovde.

Želite li da budete u toku ?