26.08.2022.

Međunarodni festival sportskog filma (foto vest)

Projekcijom filma „Skok“ sinoć je na Zlatiboru svečano otvaren XI Međunarodni festival sportskog filma, koji se pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, od 25. do 28. avgusta održava na Zlatiboru, u Кulturnom centru Zlatibor.

Nagradu „Gold gondola za Životno delo“, legendi srpskog sporta Đorđu Perišiću (plivanje, vaterpolo i Olimpijski pokret) uručila je Bojana Božanić direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Emocije i ponos izazvani sećanjima na trenutke blistavih karijera obeležili su otvaranje 11. festivala sportskog filma na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović , u pozdravnom govoru, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da festival u organizaciji male opštinske uprave ulazi u drugu deceniju i ostvaruje sve veću i veću uspešnost.

Pored filmskih nagrada autorima filmova (žiri: Dušan Cicvara, Srbija, filmski kritičar i književnik, Beograd Arijana Helać Saračević, Bosna i Hercegovina, TV novinarka i filmska autorka, Sarajevo Oliver Paunović, Srbija, filmski i televizijski producent i audio vizuelni umetnik, Niš), organizatori festivala (ove, kao i prethodnih godina) dodeljuju se i nagrade za životno delo uglednim sportistima.

Dobitnici nagrada za životno delo, ove godine su: Hadži Petar Božović (glumac), Prof. dr Aleksandar Кerković (sportska pedagogija i košarka), Prof. dr Ilija Jorga (karate), Zoran Živković (rukomet).

Pored filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva, jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Zatvaranje Festivala i dodela festivalskih nagrada najboljim stvaraocima biće u nedelju 28. avgusta u 19 časova u dvorani Кulturnog centra kada će biti prikazan i film "Zlatni dečko".

Želite li da budete u toku ?