01.05.2022.

Mališani iz celog regiona uživaju u vožnji gondolom

Tokom prvomajskih praznika učesnici prvog međunarodnog fudbalskog turnira za decu - „Zlatibor kup 2022“ provozali su se najdužom gondolom na svetu.

Na fudbalskim terenima Sportskog centra Čajetina od 29. aprila do 2.maja nadmetaće se preko 1000 dece podeljene u 6 starosnih kategorija. Na terenima popularne "Švajcarije" ocrtano je osam terena za igru, a ekipe su podeljene po godištima 2009-2015. Na turniru učestvuje preko 30 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Austrije, Makedonije, Republike Srpske.

Svečano otvaranje "Zlatibor kupa" započeto je defileom svih učesnika kroz centar Zlatibora, gde su mališani imali priliku da uz muziku i druženje upoznaju svoje buduće sportske rivale. U tri sjajna takmičarska dana, pored ovog čisto takmičarskog dela kupa, u planu je i druženje i upoznavanje Zlatibora uz mnogo aktivnosti za decu. U organizaciji Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor, Turističke organizacija Zlatibor, Opštine Čajetina, Kulturno sportskog centra,Sportskog saveza, a u saradnji sa partnerima ovog turnira, među kojima je i JP „Gold gondola Zlatibor“, deci učesnicima turnira obezbeđene su vredne nagrade poput besplatne vožnje Gold gondolom, ulaznica za "Dino park", slobodnog ulaza na projekciju filmova u Kulturnom centru na Zlatiboru.

Puni lepih utisaka mališani su gondolinu poklon vožnju opisali kao najlepšu i najinteresantniju vožnju tokom koje su imali priliku da uživaju u lepotama naše planine iz jedne drugačije perspektive.

 

 

Želite li da budete u toku ?