27.06.2022.

Letnja sezona počinje sa gondolom

Na zlatiborskom Kraljevom trgu u ponedeljak, 27. juna sa početkom u 17 časova JP „Gold gondola“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor organizuje zabavu za posetioce.

Povod je najava letnje turističke sezone i ponude ovog najposećenijeg planinskog centra, predstavljene u proteklom periodu na trgovima mnogih gradova širom Srbije.

Najduža gondola na svetu tokom ovog leta dočekuje goste sa novim kapacitetima u dodatnih 18 kabina (sada ih je ukupno 72) i različitim sadržajima kraj Ribničkog jezera i na Torniku, osmišljenim kako bi boravak na „zlatnoj planini“ bio što zanimljiviji stotinama hiljada turista. Zabavni sadržaji, atrakcije za decu, večernje vožnje, aktivni odmor i edukativne radionice samo su deo novih aktivnosti.

U okviru ovog dešavanja ispred bine na Kraljevom trgu biće postavljena i retrospektivna izložba fotografija o izgradnji zlatiborske gondole pod nazivom „Od lakomice do Gold gondole“. Izložba je hronološki koncipirana od početne ideje, kroz faze izvođenja građevinskih radova do današnjeg izgleda najduže panoramske žičare na svetu. Zainteresovane posetioce očekuju i mnogobrojna iznenađenja, degustacija autentičnih zlatiborskih proizvoda, sadržaji za najmlađe posetioce, kao i nagradna igra.Želite li da budete u toku ?