28.01.2023.

Konferencija „Inovacije u turizmu“

Dvodnevna konferencija pod nazivom „Inovacije u turizmu“ održava se u Inovacionom biznis centru na Zlatiboru 27. i 28. januara, a na kojoj se okupio veliki broj turističkih poslenika iz Srbije i regiona. Učesnici konferencije su kroz interesantna izlaganja prezentovali svoja iskustva usmerena na inovacije u oblasti turističke ponude, objekata za smeštaj i ishranu i načina usluživanja.

Na početku skupa sadržajnom prezentacijom predstavljeni su inovacije i budući planovi razvoja najposećenije srpske planine i pozicioniranje kao vodećeg regionalnog centra među planinskim destinacijama, dok je Gold gondola istaknuta kao najreprezentativniji primer inovativnog projekta koji je značajno unapredio i obogatio turističku ponudu Zlatibora. Nakon toga su predstavnici turističke privrede, turističkih agencija, marketinga i ugostiteljstva kroz primere dobre prakse iz inostranstva predstavili inovativne projekte u Evropi, značaj interregionalne saradnje, pažljivog dugoročnog planiranja u turizmu, prećenja trendova i stalnog inoviranja. Stavljajući akcenat na značaj očuvanja lokalnih gastronomskih specijaliteta i gastronomske baštine, kao dela nematerijalnog kulturnog nasleđa, istaknut je njihov veliki uticaj na turizam jedne zemlje i lokalnu ekonomiju. Posebna pažnja je posvećena temi koja se odnosi na obučavanju kadrova i pristupima upravljanja ljudskim resursima, a u cilju održavanja inovativne ponude. Rečeno je da predstavljanje primera dobre prakse i uspešnih projekata u razvoju pruža mogućnost za interaktivnu razmenu zaključaka, mišljenja i ideja.

Konferenciju „Inovacije u turizmu“ organizuju Inovacioni biznis centar Zlatibor u saradnji sa opštinom Čajetina i Turističkom organizacijom Zlatibor, a u planu je da se tokom narednih meseci organizuje niz konferencija sa sličnom tematikom.

Želite li da budete u toku ?