25.02.2020.

Gondola Cabarceno

Gondola Cabarceno u severnoj španskoj provinciji Cantabria je turistička infrastruktura koja doprinosi dodatnom uživanju posetioca parka prirode. Panoramski prozori žičare omogućavaju neograničen pogled iz vazduha na ogromni zoološki vrt. Kabine sa staklenim podovima su posebna atrakcija kroz koje se vide gotovo 150 vrsta životinja sa pet kontinenata.

Trasa je dugačka 6 kilometara, a trajanje celog putovanja (dve linije) je 50 minuta za transportne brzine između 2 i 3 metra u sekundi. Maksimalni kapacitet omogućava prevoz oko 1.200 ljudi /sat.

Žičara Parka prirode Cabarceno sastoji se od dva nezavisna objekta koja povezuju strateške tačke unutar područja južnog i istočnog pristupa parku, kao i područja Mirador del Rubi i gornjeg dela gde se nalaze medvedi. Jedna od karakteristika ove žičare je da svaka od 22 tornja za podršku ima samo rolo bateriju na jednoj strani. To znači da 38 gondola radi samo u smeru suprotnom od kazaljke na satu, sa jedne strane nosača stubova. Konopci su delimično povučeni bespilotnim letelicom da se ne bi uznemiravale životinje.

Žičara ima četiri stanice sa kojih se može pristupiti objektu, koji se nalaze na strateškim tačkama.

Na početnoj stanici može se videti slonovi, konji, adaksi i kamile, bizoni, zebre, lavovi. Nakon dolaska na Mirador de Rubi, može se uživati u veličanstvenim pogledima na celokupan zaliv Santander i deo masiva Pena Cabarga. Istovremeno vrlo lepa i karakteristična slika dolina i planina Kantabrije, kao i Santander zaliva i Kantabrijskog mora. Zatim se prostiru delovi gde su smešteni papuni, kenguri, kao i mnogi spektakularni kraški pejzaži. Ako se putnik odluči da se vrati na početnu tačku, leteće iznad hijena, nilskih konja i slonova.

Obilaskom sa stanice 3, putnik može da uživa u zadivljujućem pogledu na prostor gde su medvedi, zebre, nilski konji, kao i neverovatan pogled na jezero Sekta i geološku zonu lacija visokih oko 15 metara.

Kao i naša Gold Gondola, I gondola Cabarceno je jedinstvena u svetu pružajući nezaboravnu pogled namenjen za svačiji ukus.Lor

Želite li da budete u toku ?