05.12.2019.

Gold gondola Zlatibor predstavljena na Zlataru

Na trećoj turističkoj konferenciji „Zapadna Srbija“ koja se održava od 3-4.12.2019. godine na Zlataru fokus je na upravljanju turističkom destinacijom i razvoju turističkih proizvoda. Prvog dana konferencije uspešno je predstavljen projekat „Gold gondola Zlatibor“- najduža panoramska gondola na svetu, čiju prezentaciju je održala direktorka preduzeća Bojana Božanić.

U hotelu Panorama okupili su se lideri turističke struke i sumirani su godišnji rezultati. Takođe, predstavljeni su dalji planovi za razvoj turizma, ne samo Zapadne Srbije kao jedne od najposećenijih turističkih regija, već i cele zemlje.

Predočeni su primeri dobre prakse zemalja iz inostranstva. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Istarske razvojne agencije, Turističke zajednice Umag, Crne Gore, kao i gosti iz Švedske čije je predavanje bilo jako zanimljivo za sve turističke radnike.

Konferenciji je prisustvovala i direktorka TO Srbija Marija Labović, koja je istakla da na osnovu rezultata zaključno sa oktobrom mesecom 2019. godine sa sigurnošću može da se kaže da je u odnosu na isti period prošle godine zabeležen dalji rast turističkih dolazaka i noćenja u Srbiji, i da će 2019. biti nova rekordna godina kada su rezultati u turizmu u pitanju.

Direktorka TO Srbije je kazala da će sledeće godine fokus biti na promociji kulturno – istorijskog nasleđa koje se prožima kroz većinu turističkih proizvoda koje Srbija ima, a ideja se bazira na avanturama duha jer je to poslednja brošura koju je TO Srbije objavila a koja se upravo bavi kulturno – istorijskim nasleđem.

Najavila je da je plan da se i u 2020. godini nastavi sa podelom turističkih vaučera, jer doprinosi da se produži boravak domaćih turista na destinaciji, ali i da se još veći broj domaćih turista odluči da svoj odmor provede u Srbiji.

Direktor TO Zlatar Branko Pucarević je kazao da je velika odgovornost biti domaćin ovakvom skupu i istakao da je prva asocijacija na Zlatar, Specijalni rezervat prirode Uvac i kralj nebeskih visina beloglavi sup, zlatarski sir, pita od heljde, ali pre svega ono čime se cela Srbija ponosi a to je gostoprimstvo.

Želite li da budete u toku ?