01.07.2022.

„Gold gondola Zlatibor“ dobitnik „Zlatiborske povelje

Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“ dobitnik je ,,Zlatiborske povelje“, najvišeg priznanja Skupštine opštine Čajetina, koja se dodeljuje najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za postignute izuzetne rezultate u proteklom periodu. U ime JP „Gold gondola Zlatibor“ povelju je primila direktorka Bojana Božanić.

- Mi more ni reke nemamo da im obale spajamo. Mi imamo naša brda i naše vrhove. To su naše obale a između njih more zelenih pašnjaka i prelepih sela, zaseoka i neopisivih pejsaža. Naša gondola je naš most. Most koji spaja ljude iz svih delova sveta. Gondola je most sa koga možete da vidite svu lepotu Zlatibora. Ovaj neobični most, najduži na svetu, izdvojio nas je na mapi gondolijera na prvo mesto – rekla je Bojana Božanić. 

Posebno se zahvalila svojim kolegama, bez kojih, kako je istakla, Gondola ne bi bila ono što jeste i ne bi dobila ovo priznanje. Zahvalnost je uputila i Opštini Čajetina, javnim preduzećima, javnim ustanovama iz oblasti turizma, članovima Opštinskog veća i odbornicima SO koji su, u velikoj konkurenciji, prepoznali i nagradili rad svih u „Gold gondoli“.

- Privilegovana sam, što od samog početka učestvujem u izgradnji gondole, ponosna na predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića i njegovu odlučnost da istrajajemo, zahvalna svima vama, koji ste nam nesebično pomagali da dođemo do cilja, da imamo svetsku atrakciju, Gondolu. Most koji smo sami osmislili, sanjali i dosanjali, kao pravi graditelji, ciglu po ciglu, korak po korak. Naš most, je naš ponos, naša Gondola – istakla je Božanić.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić rekao je na svečanoj sednici SO da su u prethodnih godinu dana realizovali veliki broj kapitalnih projekata, započeli nove i privukli mnogobrojne investitore, prvenstveno u oblasti smeštajnih i zabavnih kapaciteta. 

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je kao jedan od najznačajnijih projekata koji ih očekuje naveo „Zlatni grad“ na potezu pored Ribničkog jezera i trase gondole, čime se centar Zlatibora širi i ka periferiji. 


Želite li da budete u toku ?