21.09.2022.

Gold Gondola obeležila Evropsku nedelju mobilnosti

Korakom do zdravlja, Prošetaj, Prodiši, poruka je zlatiborske Gold gondole, povodom Evropske nedelje mobilnosti koja je obeležena rekreativnim vežbama sa Čigotom i pešačenjem zaposlenih do radnog mesta.

U duhu odgovornosti prema životnoj sredini, zaposleni u našem preduzeću došli su peške ili biciklom na posao, poručujući da je pešačenje korisno kako za fizičko zdravlje, tako i za smanjenje aerozagađenja koje predstavlja goruću temu u savremenom svetu. Vežbe na Ribničkom jezeru bile su prilika da se zaposleni rekreiraju na čistom vazduhu i predahnu od svakodnevice. To su iskoristili i putnici koji su se pridružili obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti.

Evropska nedelja mobilnosti (EMW) obeležava se od 16. do 22. septembra. U njoj učestvuje oko 2070 gradova i opština iz 41 zemlje. Cilj kampanje Evropske komisije za podizanje svesti o održivoj urbanoj mobilnosti je promena navika kako bi se povećali aktivna mobilnost i korišćenje javnog prevoza i drugih ekološki prihvatljivih prevoznih rešenja.

Želite li da budete u toku ?