04.05.2022.

Gold gondola najposećenija atrakcija za prvomajske praznike

Gold gondola je i tokom prvomajskih praznika najposećenija zlatiborska atrakcija. Iako većina ljudi tih nekoliko dana voli tradicionalno da provede u prirodi, otkrivajući lepote šumskih proplanaka, vidikovaca, izletišta, ove godine im je kišovit 1. maj na Zlatiboru malo promenio planove. A da ni vremenski uslovi nisu prepreka da se protekli praznici lepo provedu dokaz su redovi na Gold gondoli od ranih jutarnjih časova i broj od 12000 prevezenih putnika. Sigurno bi bili postavljeni neki novi rekordi da usled vremenskih nepogoda nismo bili primorani da baš 1. maja ranije prekinemo sa radom.

Kako su nam i sami posetioci rekli vožnja gondolam im je u svakom momentu bila nezaobilazna tokom priprema za ovaj mini prolećni odmor. Putnici svih starosnih kategorija kao i iz različitih krajeva sveta su se mogli videti ovih dana na početnoj stanici. Od najmlađih, poput učesnika Prvog međunarodnog turnira za decu „Zlatibor kup 2022“ gde je u poklon vožnji gondolom uživalo skoro 700 mališana i gde su sa skoro istim oduševljenjem i nestrpljenjem čekali vožnju kao i pobedu svoje ekipe na turniru. Grupe turista iz Slovenije i Indije su obavezno vožnju gondolom uvrstile u svoj program putovanja uz napomenu da će svakako još koji put doći jer im je želja da iz kabine gondole uživaju u pogledu na snegom prekrivene zlatiborske pejzaže. Po povratku su nam takođe rekli da je nezaobilazno bilo i fotografisanje kod rama za slikanje na krajnjoj stanici na Torniku čime su ovo uživanje zaokružili fotografijom za uspomenu. Najstariji putnici su pomalo nostalgično pričali o prvomajskim urancima, lepim vremenima iz mladosti, a ovogodišnji uranak su zamenili ovom neobičnom vožnjom najdužom gondolom na svetu što im se posebno dopalo.

Želja nam je da ovakvih interesantnih dana imamo što više, da nam se putnici iznova vraćaju a mi ćemo se truditi da im svaki dolazak na gondolu bude jedan mali praznik.   

 

 

Želite li da budete u toku ?