31.03.2022.

Gold gondola dobitnik priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

JP “Gold gondola Zlatibor” dobitnik je priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za unapređenje turističke ponude. Na svečanosti koja je danas održana tim povodom u Kulturnom centru na Zlatiboru ovo prestižno društveno priznanje uručeno je direktorki Gold gondole, Bojani Božanić, koja je pri tom istakla:

”Cilj nam je da i dalje radimo na promociji turizma Zlatibora i čitavog zlatiborskog okruga. Moram da istaknem da ova nagrada pripada čitavom mom timu sa kojim radim već više od godinu dana u konkretnom radu gondola, a i dosta pre toga na pripremi celog ovog projekta. Veliko je zadovoljstvo što je prepoznat naš napor i trud i svakako obaveza da u narednom period budemo još bolji i da ponudimo mnoge interesantne stvari na samoj trasi gondola, na stanicama, u raznim novim sadržajima našim gostima, ali svakako i svim posetiocima čitavog okruga.”

Sedamnaest privrednih i društvenih predstavnika i stvaralaca sa teritorije Zlatiborskog okruga, koji su svojim zalaganjem u nauci, kulturi, obrazovanju i preduzetništvu doprineli razvoju zajednice, dobitnici su ovogodišnje nagrade "Kapetan Miša Anastasijević”. Među leuratima našli su se i opština Čajetina, koja je nagrađena za razvojne projekte Zlatiborskog okruga i društvenu odgovornost, kao i hotel „Buket“ za vrhunski kvalitet i komfor.

Priznanje ''Kapetan Miša Anastasijević'' ustanovljeno je 2000. godine. Sa osnovnim zadatkom promocije privrednog i društvenog stvaralaštva, u okviru projekta “Put ka vrhu” koji zajednički realizuju Media invent, Univerziteti Beograd i Novi Sad te Javni servis RTV. Pokrovitelji su Privredna komora Srbije i Unija poslodavaca Srbije.

Nakon svečanog izvođenje himne Republike Srbije i pozdravnog obraćanja Vlade Markanovića ispred “Media Invent-“a, prisutnima su uručena priznanja, a ova svečanost je dodatno ulepšana maestralnim vokalnim umećem Vujice Dragovića, člana „Udrženja za negovanje narodne tradicije Zlatibor“.

Na kraju je predsednik „Udrženja Užičana u Beogradu“, profesor doktor Miloš Tucović, ovu svečanost zatvorio rečima jednog od najvećih i najplodonosnijih srpskih naučnika, Mihajla Pupina – “Ništa čoveka ne čini toliko sretnim kao njegovo vlastito ubeđenje da je učinio sve što je mogao, ulažući u svoj rad svoje najbolje sposobnosti”.


Želite li da budete u toku ?