11.05.2020.

Gold gondola – okosnica nove turističke ponude Zlatibora

Zlatibor – planina koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kroz decenije predanog rada i ulaganja, izrastao je u jedan moderan turistički centar širokog spektra. Planina koja može da ponudi jedan sveobuhvatan odmor svojim gostima, kroz bogat kulturno-zabavni sadržaj, ali i kroz široku ponudu porodičnog, rekreativnog, sportskog i kongresnog turizma.

Idući u korak s vremenom, šireći i dopunjujući sadržaje onako kako savremeni turistički standardi i nalažu, Zlatibor je uvek u mogućnosti da ponudi nešto novo. Kroz dobro predviđanje budućih turističkih kretanja i njihovu usaglašenost sa potrebama i željama savremenih turista, sama turistička ponuda je, iz godine u godinu, sve bolja i sadržajnija.

Okosnica unapređenja te ponude je zlatiborska Gold gondola, na kojoj se radovi upravo privode kraju i u narednim mesecima se očekuje njeno puštanje u rad. Veliki i zahtevan investicioni projekat i upravo ono što je Zlatiboru nedostajalo da se približi renomiranim i mnogo poznatijim svetskim i evropskim planinskim turističkim centrima. Bila je potrebna jedna posebna atrakcija, a gondola je upravo to – 9 kilometara neverovatnog panoramskog doživljaja kroz živopisne krajolike naše najposećenije planine. Svojevrsni most između urbanog i ruralnog, veza između modernog i „divljeg“ Zlatibora i nešto što će otvoriti novu dimenziju ponude i turistima predstaviti sasvim drugačiji Zlatibor od onoga koji većina poznaje.

Polazeći iz samog centra, gondola će turistima već na startu pružiti prelep panoramski pogled na celo naselje, a onda će, gotovo neprimetno, lagano kliznuti u divljinu, ponosno se protežući kroz prelepe, netaknute zlatiborske krajolike. Prelazeći preko nepreglednih pašnjaka i starih borovih šuma, na kratko će se zaustaviti na Ribničkom jezeru, koje se, u svoj svojoj raskoši, izvija jednim delom trase, prateći putnike ka njihovom krajnjem odredištu, vrhu Tornik.

Vojničkim žargonom, zlatiborska Gold gondola „broji sitno“, tako da će ova današnja virtuelna vožnja vrlo brzo postati stvaran doživljaj, koji će naši gosti dugo pamtiti.


Želite li da budete u toku ?