10.07.2024.

(D)oživi ritam leta na zlatiborskoj Gold gondoli

Kako izgleda nezaboravno leto na planini saznaće posetioci Zlatibora koje očekuju raznovrsni sadržaji i bogat kulturno-umetnički program, poručili su JP „Gold gondola Zlatibor“, Turističke organizacije Zlatibor i Kulturnog centra Zlatibor na otvaranju letnje sezone na vrhu Tornik. Kulturno leto, Petrovdanski dani, koncerti, predstave, sportske aktivnosti, zabavno-edukativne radionice, nagradna igra, bioskop na otvorenom, muzičke manifestacije i ostali sadržaji obogatiće boravak svakog modernog turiste na Zlatiboru.

„(D)oživi ritam leta“ naziv je letnjeg programa koji je pripremio tim JP „Gold gondola Zlatibor“ pažljivo osluškujući potrebe i želje turista. Svakog dana, od 12 do 14 časova, u ponudi će biti brojne besplatne aktivnosti na međustanici.

„Uz poruku „Gondola je zdrava navika“, ponedeljkom će posetioci moći da nauče sve o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, a instrukcije će pružati stručni tim iz Specijalne bolnice „Čigota“. Utorak će se odvijati „U zagrljaju vetra“ kada će ljubitelji adrenalinskih sportova moći da se upoznaju sa osnovama paraglajdinga, kao i da se oprobaju u besplatnim tandem letovima sa Čigote ili nekih drugih pozicija. Sredom, četvrtkom i petkom će u ponudi biti sadržaji za decu u saradnji sa Edukativnom razvionicom i NS Pro Group. Planirani su eksperimenti u prirodi, zabava, tradicionalne igre i ostale aktivnosti koje vole naši najmlađi. Nastavljamo sa zanimljivim sadržajima koji su privukli veliku pažnju poput „Četkice i čašice“ i bioskopa na otvorenom, a prva projekcija je 20. jula na međustanici. Novina ovog leta je da će poznati lekar interne medicine, Ranko Rajović, biti gost Gold gondole i održaće predavanje 25. jula u Kulturnom centru Zlatibor, a 27. jula je modno-kozmetički spektakl na međustanici.“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Tokom avgusta održavaće se besplatne NTC radionice za decu koje će voditi Ranko Rajović, kao i muzičke manifestacije i vođene „e-bike“ ture. Koji su to najvažniji elementi u nastajanju kvalitetne fotografije saznaće učesnici Male škole fotografije na Gold gondoli 31. jula. Predstava Ženski razgovori u izvođenju Teatra Inat Užice je na programu 22. avgusta, a za kraj sezone goste očekuje koncert poznate muzičke zvezde.

Kulturno leto na Zlatiboru počinje 20. jula koncertom pevačice Sare Jo na Kraljevom trgu, a posetioce tokom cele sezone očekuje atraktavina muzički i zabavni program. Novina od ove sezone je nagradna igra svakog petka od 19.30 časova na zlatiborskom trgu, a poslednjeg vikenda u avgustu je izvlačenje dobitnika sa velikom nagradom. Ideja je da se stimuliše boravak u registrovanim smeštajnim kapacitetima time što će uslov za učesnike biti da su registrovani u sistemu „e-turiste“.

„Ovog leta smo hteli da osavremenimo program i prilagodimo ga mlađoj populaciji i porodicama sa decom. Biće dosta animacija, predstava za mališane, tematskih večeri, nastupiće DJ-evi Marko Nastić i Marko Milošević, programom je predviđeno džez veče, kao i veče narodne i klasične muzike sa Bojanom Suđićem i Simfonijskim orkestrom u divnom ambijentu Kraljevog trga.“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Kulturni centar Zlatibor je za letnju sezonu pripremio festival „Kultur(na)tura“ sa ciljem da se kultruni sadržaji izmeste iz centra planine u prirodu zlatiborskih sela čime se pruža podrška tradicionalnim manifestacijama.

„U okviru ovog Festivala održaće se Petrovdanski dani 12. jula u Sirogojnu kada posetioce očekuje kulturno-umetnički program i koncert. Predtakmičenje trubačkih orkestara za Sabor trubača u Guči održaće se 17. i 18. jula uz koncerte Bobana i Marka Markovića i nastupe kulturno-umetničkih društava. Miholjski susreti sela počinju 20. jula sportskim danom, a 4. i 11. avgusta je dečija predstava i koncert na pozornici u Tripkovi. Letnji ulični Erski kabare održaće se od 26. do 28. jula, u saradnjis a Bibliotekom „Ljubiša R Đenić“, u Čajetini, na Zlatiboru i na međustanici Gold gondole. Koncert filmske muzike „Boje noći“ je na programu 31. jula u Čajetini na kome će nastupiti Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević i Žarko Stepanov i drugi.“, rekla je programska direktorka Kulturnog centra Zlatibor Ksenija Kovač.

I ove godine očekuje vas nešto novo, ali uvek u pravcu zdravih navika i postizanja ravnoteže duha i tela sa ciljem da sve generacije pronađu svoj kutak za odmor u najlepšem zlatiborskom ambijentu.

Gold gondola će tokom leta za putnike raditi svakog dana od 9 do 17 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 18 časova.

Video možete pogledati ovde.


PROGRAM AKTIVNOSTI ZA JUL NA GOLD GONDOLI

 

Bioskop na otvorenom

-         nedelja, 21. jul, međustanica

-         utorak, 30. jul, međustanica

Degustacija kačamaka

-         nedelja, 21. jul, Tornik

Predavanje Ranka Rajovića u Kulturnom centru Zlatibor

-         četvrtak, 25. jul

Kreativna radionica „Četkica i čašica“

-         petak, 19. i 26. jul, na vrhu Tornik

Modna revija

-         subota, 27. jul, međustanica

Erski kabare

-         nedelja, 28. jul, međustanica

Mala škola fotografije

-         sreda, 31. jul

Želite li da budete u toku ?