27.06.2022.

Auto moto spektakl na Zlatiboru

Proteklog vikenda ljubitelji auto moto trka su mogli da uživaju u dvodnevnom reli spektaklu na Zalatiboru. Održane su dve trke: Brdska trka „Nagrada Zlatibora 2022 – Gold Gondola“ i autoslalom „Glavom do cilja 2022“. Oko 160 vozačaiz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske u oba takmičarska dana okupilo se na događaju koji Automobilsko sportsko udruženje Zlatibor organizuje petu godinu zaredom. 

Stazu na Torniku od 3690m najbrže je izovozio je Ivan Mandić za 30 sekundi što je i oboren rekord staze. Tik uz njega za sekundu sporiji je bio drugoplasirani u generalnom plasmanu je Luka Špedijer iz Crne Gore.

Drugog dana, u nedelju, održana je autoslalom trka pod nazivom "Glavom do cilja", a nadmetalo se 72 učesnika. Pobednik u generalnom plasmanu sa najbržim vremenom bio je Aleksandar Tadić iz bosanske ekipe Optima Motosport. Na autoslalomu vozilo je nekoliko domaćih takmičara iz ekipe ASU Zlatibor, a najbrži je bio Željko Funa Starčević koji je pobedio u klasi II vozivši Citroen sakso.

Pored vozača, njihovih porodica, timova i pratilaca, dvodnevni trkački događaj su ispratili i lokalni ljubitelji auto moto sporta. U podnožju Tornika, na parkingu ski centra viđeno je lepo druženje, naročito u nedelju kada nije bilo kiše. Organizatori su uručili i posebne nagrade najstarijim, ali i najmlađim posetiocima koji su takođe pomno pratili trke. Organizaciju su pomogli Sportski auto i karting savez Srbije, opština Čajetina, Sportski savez Čajetine, preduzeća Gold gondola i Vodovod Zlatibor.

Želite li da budete u toku ?