Tribalion na Torniku

17.09.2022. 08:00 - 17.09.2022. 13:00

U subotu, 17. septembra 2022. godine, na Torniku na Zlatiboru, biće organizovana osma Tribalion trka sa preprekama, za sve ljubitelje sporta, avanture i netaknute prirode.

Godinama unazad Tribalion predstavlja najveću trku sa preprekama na ovim prostorima. 

Jesenji Tribalion se održava 17. septembra na Torniku (parking u podnožju – start i cilj) sa početkom u 10 časova, najvišem vrhu planine Zlatibor. 

Postoje dve rute trke, Grin trka od 12 km i 25 prepreka, a za one odvažnije postoji i Čelendž trka od 21 km i 35 prepreka. Tornik će po prvi put biti domaćin ove trke i ugostiti preko 2000 učesnika, što ujedno predstavlja i rekordan broj učesnika u sportskoj avanturi ovog tipa. Takođe, ovaj jesenji Tribalion od 09 h otvoriće i dečija trka, prilagođena najmlađima, a u kojoj besplatno mogu učestvovati svi mališani starosti 2 do 10 godina, zajedno sa svojim roditeljima (starateljima). 

JP „Gold gondola Zlatibor" će podeliti karte pobednicima u svim kategorijama.

Tribalion trka je zbog svoje atraktivnosti za kratko vreme postale najveći sportski događaj tog tipa na prostoru celog Balkana, a svi koji su zainteresovani da prisustvuju ovom sportskom spektaklu mogu doći na Tornik u subotu i sami se uveriti u to.

Trke sa preprekama su trend u svetu, u njima učestvuju i rekreativci i profesionalci, svih starosnih doba.

Prijatelji trke: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno sportski centar Čajetina, JP "Gold gondola Zlatibor" i KJP "Zlatibor".

Želite li da budete u toku ?