Svetski dan velnesa na Zlatiboru – Global Wellness Day

11.06.2022. 09:00 - 11.06.2022. 11:00

Misli pozitivno - Uspori, udahni i osmehni se

Svetski dan velnesa, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije biće obeležen na više lokacija na otvorenom u Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta, oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa održaće se na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina.

U osnovi događaja jeste motivacija ljudi za uvođenje zdravih živonih navika.

„Stvari se dešavaju u našim životima i imamo izbor da ih nazovemo dobrim ili lošim stvarima. Ponekad teškoće, neuspesi ili bolesti postaju najveći učitelji. Bez obzira šta se dešava, uvek možemo pronaći način da izaberemo radost.” Sve počinje sa tri izuzetno laka koraka – uspori, udahni i osmehni se, kaže Nataša Ranitović ambasador Svetskog dana velnesa za Srbiju.

 

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa na Zlatiboru započeće “Zlatiborskom šetnjom”, sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeće učešće u programu, dok je za najmladje, osmišljena animacija kroz program. Lekari, nutricionista i psiholog SB Čigota, u centru Zlatibora davaće savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce besplatno će raditi antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneće članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”.

Dino park, Avantura park i Hotel Zlatibor,u okviru svojih sadržaja, pridružiće se obeležavanju Svetskog dana velnesa.

 

Program obeležavanja Svetskog dana velnesa:

Subota 11. jun, Kraljev trg Zlatibor

11.00h Animacije za decu

12.00h Aerobne vežbe za posetioce

12.30h Nastup Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”

Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa biće organizovan širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni program uživo imaće učesnici iz 35 zemalja.

 

Da li uvek želite da budete u toku?